Juryen i IGCAT (International Institute of Gastronomy, Culture, Art and Tourism), som tildeler denne utmerkelsen, har besøkt Trøndelag disse dagene og innstiller på at Trøndelag får tittelen i 2022.
I begrunnelsen skriver de blant annet at de er imponert over hvor langt vi er kommet innen lokal matproduksjon, bærekraftig reiseliv og godt samarbeid mellom både utdanningsinstitusjoner, matprodusenter og aktører i reiselivet.
– Dette er en stor anerkjennelse av dyktige matprodusenter, næringsmiddelindustrien, kokker og restauranter i hele Trøndelag, sier fylkesordfører Tore O. Sandvik, og understreker at utmerkelsen vil åpne mange muligheter for regionen,
– Dette internasjonale partnerskapet vil inspirere oss til å nå ut i verden med både mat- og reiselivsproduktene våre. Her blir vi i selskap med andre regioner som satser sterkt på lokal mat med høy kvalitet, og på turisme som profilerer seg på lokal mat. Vi vil også bruke denne mulighet en til å jobbe med rekruttering av barn og unge til alle mulige jobber innenfor mat- og reiseliv, sier Sandvik.
Det er Trondheim kommune og Trøndelag fylkeskommune som har søkt om at Trøndelag skal bli kåret til europeisk gastronomi-hovedstad i 2022.
– Jeg vil takke alle som har bidratt i denne prosessen og sammen med Michelin-utdelingen som skal foregå i Trondheim i februar neste år, befester Trøndelag seg som matregion, avslutter Sandvik.