Magne Strickert Foto: Tore Østby

Tørket kjøtt er en markedsfavoritt (+)

Trøndersk Matfestival – Et sted nær deg Røros pågår på tredje dagen. Arrangementsformen med desentraliserte arrangement har tvunget seg fra på grunn av pandemibegrensninger. Det har vært nødvendig å tenke nytt, og dermed har Malmplassen blitt markedsplass for loklamat.

Under pandemien har det kommet et oppsving for mange produkter, og en vinner er tørket kjøtt i mange varianter. I dag arrangerer Stensåsen Reinsdyrslakteri pølsemakerkurs på hjemmebane, mens salget ruller videre på Malmplassen. I går ledet Magne Strickert salget av tørket kjøtt, som gikk unna også da himmelen åpnet seg ei lita stund.

Magne Strickert intervjuet av Tore Østby

Stensaas Reinsdyrslakteri ligger mellom Røros og Brekken og drives i dag av tredje generasjon Stensaas. Det som nå er en solid familiebedrift startet så smått med en reinhandel i ny og ne rundt 1890. Siden da og frem til i dag har Stensaasen utviklet seg til å bli et av landets største og mest moderne reinsdyrslakteri.