Tid for å trekke pusten.

Pressemelding fra ordførerne i Rørosregionen

Kjære alle innbyggere i regionen vår
Som ordførere er vi opptatt av hvordan tida vi står oppe i oppleves for deg som innbygger, og hvordan vi sammen skal klare oss best mulig gjennom den tida som kommer. Alle opplever en hverdag som er snudd på hodet, og det kan oppleves både vanskelig og utrygt. Statsminister Erna Solberg sa den 24. mars at «målet er at vi skal ta hverdagen tilbake». Det er et mål som fortsatt krever full oppslutning om den nasjonale dugnaden.  Vår region har i stor grad vært forskånet for smitteutbrudd og belastning på helsevesenet. Allikevel har en betydelig del av våre ansatte hatt lange og harde dager i arbeidet med å forberede oss på det ukjente. Når regjeringen nå forlenger de nasjonale restriksjonene til over påske har vi en felles oppfordring til alle våre innbyggere:

Hold deg i ro, vær hjemme.

Det at vi foreløpig ikke har store smitteutbrudd i regionen har en klar sammenheng med at våre innbyggere har tatt ansvar og forholdt seg strengt til de føringer og råd som er gitt. Vi kan ikke slippe opp på dette i tida som kommer. Vi er avhengig av at påsken 2020 ikke ble påsken da legevakten måtte behandle beinbrudd eller andre småskader. Vi er avhengig av at påsken 2020 blir den uka hvor både ansatte, kriseledelse og innbyggere får trekke pusten og senke skuldrene. Vi trenger alle et lite pusterom selv om mange bekymrer seg over permitteringer og konsekvensene for arbeidsplasser. Vi gjør det vi kan for å sikre best mulig vilkår i tida som kommer både for folk og næringsliv. Vi vet ikke hva som kommer i tida som venter, men vi vet at kampen mot pandemien med all sannsynlighet blir et langt maraton, ikke en kort sprint. Vi er helt avhengig av at du som innbygger bruker tida frem til 13. april til å roe ned, tilbringe gode stunder sammen med dine aller nærmeste, og at du gjør alt du kan for å følge nasjonale råd og restriksjoner. Dette er ikke tiden for å ta imot besøk eller reise bort.
Dette må være påsken da alle nødetater, samfunnskritisk personell, kommunale ansatte og du som innbygger unngår å reise og får tid og rom til å være sammen med de som betyr mest her hjemme.

Kampen mot pandemien og viruset vil fortsette hver eneste dag helt til vi sammen har kommet oss gjennom krisen. Du kan bidra gjennom å holde deg hjemme og i ro. Enten du er fastboende i regionen, på besøk eller hytteeier som gjerne skulle vært på fjellet i påsken, så ønsker vi å gi samme oppfordring:

Hjelp oss slik at vi kan være best mulig rustet for tida som kommer. 

Arve Hitterdal, ordfører i Holtålen kommune
Isak Veierud Busch, ordfører i Røros kommune
Runa Finborud, ordfører i Os kommune
Bjørnar Tollan Jordet, ordfører i Tolga kommune
Merete Myhre Moen, ordfører i Tynset kommune
Mona Murud, ordfører i Alvdal kommune
Kristin Langtjernet, ordfører i Folldal kommune
Linda Døsen, ordfører i Rendalen kommune

Unngå reiser som ikke er strengt nødvendig, unngå offentlig transport hvis du kan, og andre steder hvor du lett kommer nær andre.

Unngå sosial omgang med mennesker utenfor egen husstand. Når vi er ute, bør vi ikke være mer enn fem per soner i samme gruppe. Det gjelder ikke dem som er i familie eller i samme husstand.

I det offentlige rom bør vi holde minst en meters avstand til andre mennesker. Overhold forbud mot å overnatte på fritidseiendom utenfor egen kommune.

Tilreisende til kommunene fra områder utenfor regionen oppfordres på det sterkeste til å utvise ekstra aktsomhet og vise hensyn.


Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest