I dag og i morgen arrangerer Rørosmeieriet i samarbeid med NIBIO, Mære landbruksskole, Torsta Landbruksskole i Sverige og Kalø Økologiske Landbrugskole i Danmark konferanse i Storstuggu på Røros. Klimaendringene gir store utfordringer for matproduksjonen. Meieribestyrer i Rørosmeieriet Trond Vilhelm Lund sier løsningen for nåtiden og framtiden, er å finne historiske metoder. Navnet på konferansen er derfor «Tilbake til fremtiden».
Deltakerne på seminaret inviteres til å bli med og skape større bevissthet om terroir og lokale smaker i nordisk melkeproduksjon, og de spesialiteter Norden kan by på når det gjelder melkeprodukter.
I løpet av de to dagene er detblant annet foredrag av Marit Kolby, Eldrimmer, Magnar Sundfør, Opaker Gård og Grand Fromage. Målet er å skape en nordisk arena for utveksling av kompetanse og kunnskap mellom fagmiljø, næringsliv, utdanningsinstitusjoner og fremtidige jordbrukere og ansatte i næringen.
Konferansen er støttet av Nordisk ministerråd som en del av satsingen Ny Nordisk Mat.