Sebastian Bernhard Wintervold hadde en stor dag i utstyrsfritt NM u/jr i Bergen. Foto: Geir Bedin og Renee Backlund.

Suveren gullmedaljevinner fra Røros Styrkeløftklubb

Pressemelding fra Røros Styrkeløftklubb:

Siste dag av NM over og for en dag det ble for råsterke Sebastian. Ingen tvil om at gutten var i form siden han satte ny personlig rekord med 2,5kg allerede i åpningsløftet i knebøy, med 255kg. Deretter økte han til 262,5kg i andre forsøk og avsluttet med hele 275kg. Ny personlig rekord med utrolige 22,5kg. (Artikkelen fortsetter under TV-vinduet)

Video fra NSF stream.

I benkpress ble det 132,5kg, ny personlig rekord der også med 2,5kg. Forsøkte seg på 135kg i tredje forsøk, men det ble litt for tungt. Til tross for å være den med desidert lavest kroppsvekt i sin klasse hadde Sebastian full kontroll på konkurrentene, men det var ingen grunn til å spare på kreftene. I siste øvelse, markløft, hadde Sebastian på forhånd siktet seg inn på norgesrekord. Den ble satt i 2017 og lød på 300kg, og ble dessuten tatt av ingen ringere enn Tynset-nabo Anders Brøten Lillemoe. Sebastian åpnet med 267,5kg og fortsatte deretter med 282,5kg. I samråd med lagleder Geir Bedin var det ingen tvil – her var det bare å gå for norgesrekord. Men Geir en taktiker av rang og hadde registrert at her var det mulig å sette to rekorder. Det viste seg nemlig at ved å gå for 303kg i siste forsøk ville Sebastian også kunne ta ny norgesrekord sammenlagt med 0,5kg. Geirnog Sebastian var enig – 303kg ble meldt og med full trøkk fra både Sebastian og publikum gikk stanga sakte, men sikkert opp! To nye norgesrekorder var et faktum! I markløft ble det selvsagt også personlig rekord, med intet mindre enn 28kg. 

Sebastian ble suveren gullmedaljevinner i sin klasse og løftet 710,5kg sammenlagt. Satte ny personlig sammenlagrekord med vanvittige 55,5kg. I styrkeløft premies også bestemannspriser ut fra poeng når mesterskapet er ferdig. Dvs. innen de samme aldersklassene premieres poengsum for knebøy, benkpress, markløft og sammenlagt på tvers av vektklassene. Også der ble det medaljer på Sebastian – bronse sammenlagt, sølv i knebøy og bronse i markløft. I tillegg tok Anja sølvmedalje i knebøy for sin prestasjon på torsdag. Vi kan i tillegg nevne at det er kun to ungdomsløftere i som har løftet 300kg i markløft utstyrsfritt og begge er fra Røros styrkeløftklubb, nemlig Sebastian og Anders! Ingen tvil om at Sebastian har begynt å løsne håndbrekket, så det blir svært spennende å se hvor langt dette kan gå. Vi gratulerer våre råsterke, unge utøvere med en fantastisk innsats. Røros SK er i aksjon allerede neste helg, også da i Bergen, da er det nemlig veteran NM, står det i pressemeldingen.