Spekemattallerken

La deg inspirere av gode lokale oppskrifter i sommer. Rørosnytt har en serie med oppskrifter fra våre lokalmatprodusenter, som passer godt om sommeren. Vi vil publisere flere oppskrifter ut over sommeren, så følg med!

Bugnende spekemattallerken med produkter fra lokale produsenter!

Fiken kompott:
100 gr tørkede fiken
200 gr vann
20 gr honning (Solsiden eller Nordli lynghonning)

Kutt av stilken på fikenen.
Del så fiken opp i biter og kok med honning og vann til den er mør.
Sil av væsken og kjør i blender mens den er varm.

Ha i væsken mens kompotten kjører i blenderen til ønsket tykkelse. Husk at kompotten blir fastere når den er kald.

I glasset har vi alkoholfri I Low IPA fra Røros Bryggeri.

Produkter på tallerkenen:
Speket hjort – Stensaas
Skivet fenalår – Hognamat
Speket rein – Stensaas
Geitost – Solliaysteriet
Fjellblå – Eggen Gardsysteri
Speket elg – Stensaas
Spekepølse – Røroskjøtt
Spekeskinke – Hognamat
Spell Ola spekepølse – Rørosrein
Rausjødalsost – Galåvolden Gård
Moskuspølse – Hognamat
Flatbrød – Rørosbakern
Knekks – Rørosbakern
Sommerdrøm, tørkede blomster – Fjellurt

Oppskriften er hentet fra RørosMat.