Gapahuken ovenfor Skistuggu er et av turmålene i Sofakampen. Foto: Tove Østby

Sofakampsstart på Verdens aktivitetsdag

I dag 10.mai, på Verdens aktivitetsdag starter Sofakampen 2021. Årets Sofakamp er stort sett etter samme lest som fjorårets. Det er 115 poster, og det er mulighet for å foreslå flere poster. I fjor varte Sofakampen til ut i oktober, i år blir den avsluttet til elgjakta starter 25. september. 

Det blir donert 1 krone per tur. I år blir pengene fordelt på de som driver med løypekjøring i Røros kommune. Det er Røros Tur- og løypeforening, Hitterdal og Feragen Idrettslag, Brekken Idrettslag, Glåmos Idrettslag, Rørosgård og Kvernengan løypeforening og HEG IL. Det blir fordelt 50 % til Røros Tur og løypeforening som har det største nettet, flest maskiner og mest utgifter. og 10 % til de andre løypeforeningene. Pengene blir fordelt etter hvor mange poster som blir besøkt.

Røros kommune og SpareBank 1 SMN lanserte i 2019 «Sofakampen» som bidro til at innbyggere, hyttefolk og andre tilreisende til sammen registrerte 22 520 turer i 2019 og hele 77 765 turer i 2020 til 115 små og store turmål over hele kommunen! Gjennomsnittsbrukeren lå på overkant av 30 turer i fjor.

«Sofakampen» kom i stand for gi alle på Røros litt økt motivasjon for å komme seg opp av sofaen og ut på større og mindre turer. I 2020 klarte Sofakampen til sammen å aktivere hele 1 051 personer. I tillegg til dette bidraget til folkehelsa, donerte SpareBank 1 SMN 70 000,- til skoler og barnehager i kommunen i 2019 samt 77 765,- i 2020, basert på antallet turer som ble gjennomført. Pengene er øremerket innkjøp av utstyr til fysisk aktivitet, kjøring av skiløyper og tilrettelegging av isflater ved skolene.

Turer i skog og mark har det siste året blitt en av få aktiviteter vi fremdeles kan gjennomføre.

Kvernskardet. Foto: Tove Østby
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn