Kenneth og Jonas Ericson kjøpte nyøløig Skanckegården, der de driver Skanckebua, som nå er covidstengt.

Skanckebua er covid-stengt (+)

Restauranten og baren Skanckebua er stengt på grunn av de nye COVID-reglene. Hvor lenge bua skal være stengt, avhenger av smitteutviklingen og hvilke smitteverntiltak som gjelder. Peder Hiort Mathus og Bergstaden Hotel Restaurant holdes åpne, men med begrensede åpningstider. Puben er også stengt på ubestemt tid.

Skanckebua er markedsført som en gastropub med sjel og atmosfære, beliggende midt i Røros sentrum. Skanchebua har tre avdelinger, der puben er lokalisert øverst ved inngangspartiet. En halv etasje ned ligger Systua som kan romme opp til 50 personer i pamdemifrie perioder. En halv etasje lengre ned, under baren ligger Smørkjelleren. Det er et lite og intimt lokale for inntil 20 personer. Nå ligger er alle de tre avdelingene tomme, og det blir de minst til midten av januar.