Ela Ødegård jobber som omviser hos Rørosmuseet første del av sommeren. Foto: Tove Østby

Skal spille i Folkeeventyrene The Musical

Ela Ødegård skal i sensommer være med i Folkeeventyrene The Musical, som settes opp på Karpedammen ved Akershus festning i Oslo. Ela skal spille pannekaka som er kjent fra folkeeventyrene, og som blant annet løper fra mann brann og hane-pane. Ela forteller at musicalversjonen er litt omskrevet slik at rollen hun skal spille er en litt mer tullete fri karakter.

-Det er en twist på de norske folkeeventyrene i en ny form, sier Ela Ødegård, som synes dette er et spennende prosjekt som hun gleder seg veldig mye til.

Hun har allerede vært med på prøver med stabsmusikken og lesegjennomgang. Hun forteller at alle som er med er utrolig engasjerte og flinke, dyktige folk, så det har vært veldig kos så langt. Nå er det en liten pause før de begynner for fullt med prøver i slutten av juli. Frem til da jobber Ela som guide hos Rørosmuseet, der hun guider barn i Røroshistorien.

Forestillingene i Oslo er 14. og 15. august og 24. og 25. august. De er to forskjellige cast som spiller forestillingene. Ela skal være med å spille premieren, i tillegg skal hun spille den 25. august.

Ela synes det er fint å komme hjem til Røros og jobbe på museet om sommeren.

-Jeg føler at jeg lever litt slik som de levde før, hvor man er på jobb i byen, og så drar man på setra om sommeren. Så det er et fint avbrekk fra bylivet og komme hit. Og så er jeg jo veldig glad i Røros. Så det å kunne jobbe på museet og vise byen min til turister er trivelig og som jeg setter veldig pris på, sier hun.

Til høsten skal Ela gå siste året til Borgarakademiet på kommersiell scenekunst med musikkteater.

– På Borgar kan man søke seg inn på det siste året de har, og da får man blant annet være med på oppsetningen til Karpedammen. Så det er på en måte der jeg har fått muligheten. Vi hadde en liten workshop audition med dem tidlig i vår hvor noen av oss var så heldige å få noen roller, som jeg er utrolig glad for. Så er det tett program med masse gøye prosjekter som jeg skal være med på der, så det gleder jeg meg til. De er jo veldig gode på musicaldans, så jeg gleder meg til å danse fra morgen til kveld hele neste år, sier Ela.

Ela sin drøm er å bli utøvende kunstner. Men hun er ei jente som elsker å gjøre alt. Hun vil gjerne både produsere selv, regisere, spille og danse. Hun vil gjerne kunne og lære alt innen kunsten, men det er det å utøve som på en måte gir mest. Men nå blir det rollen som pannekaka aller først.

-Jeg burde lære meg å slå mye hjul føler jeg for å kunne naile den rollen. Du får se meg slå hjul rundt om i Røros sine gater og guide barn, ler Ela.