Sjikane mot smittede

Flere av de som har blitt smittet av covid 19 i Nord-Østerdal har blitt utsatt for sjikane. I et tilfelle har sjikanen ført til at mottakeren fikk panikkanfall, og måtte behandles av helsepersonell.

Rørosnytt har sett en sjikanemelding, som kom fra en person i et autoritetsforhold til den som er smittet. I meldingen beskyldes den smittede for å ha satt denne autoritetspersonen og andre viktige personer i karantene. Meldingen ble avsluttet med «Nå må dere begynne å tenke». Det å tenke, kan være et godt råd, ikke minst til de som i fortvilelse og sinne går til skrittet å sjikanere folk som nettopp har fått beskjed om at de har en alvorlig sykdom.

Runa Finborud. Foto: Tove Østby

Etter det Rørosnytt kjenner til, har smittespredningen i Nord-Østerdal skjedd uten av det er begått brudd på smittevernregler. Covid 19 er en uberegnelig sykdom, som kan ramme alle. Gode smitteverntiltak hjelper, og med tiltakene som er satt inn nå, kan det være mulig å slå ned smitteutbruddet. Å angripe de som allerede er rammet, er neppe god bruk av energi.

Ordfører i Os, Runa Finborud (Sp) tar sterk avstand fra sjikane mot smittede.

– Jeg kan forstå at enkelte blir redde og reagerer i affekt/med sinne. Det er likevel ikke akseptabelt å ty til sjikane. Jeg har forstått det slik at den som sendte meldinga som omtales i denne saken, beklager meldinga og ber om unnskyldning. Jeg ber om at folk besinner seg. Smitteutbruddet som har rammet oss, er etter det vi kjenner til, ikke resultat av brudd på smittevernregler. Selv om vi er forsiktige kan covid 19 ramme oss alle. Tiden er inne for å ta vare på hverandre, og ikke minst de som har blitt smittet, sier Runa Finborud til Rørosnytt.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn