Foto: Tore Østby

SIVA-prisen

Pressemelding fra Flokk

Pressemelding Flokk er nominert til årets SIVA-pris i temaet «Norskprodusert», og er en av fem finalister. Prisen skal gå til den virksomheten som har betydelig andel produksjon i Norge, og som utmerker seg innen bærekraftig produkt/produksjon, redusert klimaavtrykk, hjemflyttet produksjon, partner-samarbeid eller innovasjonsprosjekter.

Vi er stolte over at vi er nominert og at vi har kommet til finalen. Våre internasjonalt anerkjente HÅG-stoler, som er blant Flokks mestselgende produkter designes i Oslo og produseres på Røros. Over 80% av produksjonen herfra eksporteres ut av Norge.

Dette får vi til ved hjelp av en høyteknologisk fabrikk og et stort antall leverandører fra Skandinavia. Produktene våre utvikles alltid med Flokks 5-III prinsipper for bærekraftig design, som fokuserer på lav vekt, få komponenter, riktig materialvalg, lang levetid og design som muliggjør demontering.

Gjennom disse prinsippene ønsker vi å oppnå lavest mulig karbonutslipp og energibruk, så liten bruk av ressurser som mulig og å unngå negative helseeffekter i produksjon og bruk av produktene våre. Flokk er markedsleder innen design, utvikling og produksjon av kontormøbler i Europa.

Vi er den stolte eier av merkevarene HÅG, Offecct, Giroflex, RH, Profim, 9to5 Seating, BMA, RBM, og Malmstolen. Et strukturert fokus på miljø gjennom flere tiår har gjort oss til en ledende produsent av bærekraftige møbler, og alle våre produkter utvikles med fokus på minst mulig belastning på miljøet allerede fra første skisse.

Vårt hovedkontor er i Oslo, med våre hovedproduksjonsenheter på Røros (Norge), i Nässjö (Sverige), i Turek (Polen) og i Hawthorne (USA). Vi har egne salgskontorer i 15 land, og våre produkter selges i over 80 land verden over. Vinneren kåres ved hjelp av en åpen avstemming på SIVAs nettsider og gjennom en fagjury. Avstemningen foregår mellom 26. april og 4. mai. 

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn