Innlandskvartetten skal spille på Fjøsakademiet. Foto: Privat

Siri tar med to av sine ensembler hjem til Røros

Siri Snortheim skal i februar spille to konserter på Glåmos og Røros. Siri kommer fra Glåmos, hun jobber som utøvende musiker og er nå bosatt på Stange. Hun har ikke spilt offentlige konserter på Røros på åtte år.

– Jeg gleder meg veldig til å ta med meg to av mine ensembler hjem til Røros, sier Siri Snortheim.

Strykekvartetten Innlandskvartetten er på turné med konserten Vintertoner, og spiller konsert på Fjøsakademiet på Glåmos den 10. februar. Siri vokste opp på denne gården før de flyttet opp i skogen ovenfor. Sammen med Karoline Vintervoll og søstera Mari Snortheim pleide Siri å luske rundt på den store låven for å se om de fant noe spennende.

– Nå har låven blitt en nydelig kafé og scene, og det er veldig stas å få spille konsert i så familiære og minnerike omgivelser, sier Siri.

Jazzbandet Low-Fly Quintet er på plateslippturné med sitt tredje album, Tankepalass. All musikken er originalmusikk, og tekstene er på norsk. De spiller konsert i Storstuggu den 25. februar.

– Vi er veldig glade i å spille denne musikken, og gleder oss til å ta den med til Røros! Tankepalass og våre to tidligere album er på spotify, så det går an å ta en sniklytt der, sier Siri.

Low-Fly Quintet. Foto: Privat