Russen 2024 leverte en flott premiere i Storstuggu i går kveld. Foto: Tove Østby

Russen befalte og leverte

RS Servicenter

Russen ved Røros videregående skole leverte ei flott premiere i Falkbergetsalen i Storstuggu i går kveld. I nesten 30 minus hadde en fullsatt sal tatt turen til Storstuggu for å se premieren på russerevyen Russen befaler, og russen leverte ei varmende forestilling til publikum.

Endelig kunne russen 2024 vise frem det de har jobbet med i fem måneder. Fordelt på to akter inneholder revyen 25 nummer skrevet av russen selv. På programmet står både gode sketsjer og fine sanger. Russen er innom tema som 20-årsgrense på Skanckebua, telefonkø på Røros legesenter, skjenking under Rørosmartnan, jobbmuligheter på Røros, parodi av rektor Hilde Knutsen og lokal politikk. Regissører er Marthe Nilsgård Øiseth og Mona Sorken.

Rektor ved Røros Videregående skole, Hilde Knutsen var godt fornøyd med revyen.

-Jeg forventet en skikkelig god revy, og det fikk jeg oppleve. Setter veldig stor pris på det. Det jeg har opplevd her i dag er at dere har fått med dere masse av ting som har skjedd på skolen, dere har faktisk fått med dere at vi har bygd skole, dere har fått med dere mye fra lokalpolitikken og ting som har skjedd i vårt samfunn både i Brekken, Røros, Ålen, Os og rundt omkring. Og litt nasjonalt, og faktisk litt internasjonalt så at dere ikke er samfunnsengasjert skjønner jeg nå er helt feil. Og jeg ser Rørosrussen-24, sa rektor Hilde Knutsen til russen etter premieren før hun overrakte russen 10 kilo med godteri for å fylle på energilagrene til forestillingene i kveld og i morgen, lørdag.

Krenkekulturen. Foto: Tove Østby