Foto: Øystein Engan

Rørosmuseet åpner igjen 13. juni

Pressemelding fra Rørosmuseet:

Rørosmuseet åpner dørene for publikum den 13. juni, etter en 3 måneder lang stengeperiode på grunn av koronasmitten.

«Nå skal vi bidra til å få fart på Rørosregionen igjen, og vi skal bidra med et bredt spekter av tilbud –både til lokalbefolkningen, hyttegjester og et forhåpentligvis rekordstort antall norske turister. «Næringsministeren blinket ut verdensarven på Røros som reisemål på flere av regjeringens pressekonferanser, vi satser på at mange tenker som henne!», sier museumsdirektør Odd Sletten.

Den 13. juni vil Smelthytta åpnes med vårt ordinære utstillingstilbud, og med en forlenget mulighet til å oppleve Håkon Gullvågs kunst gjennom sommeren. På Olavsgruva går vi i gang med daglige omvisninger fra samme dato, og vi tar opp igjen Bergstadvandringen. Gruppetilbudene i gruva og gatelangs i bergstaden må ha antallsbegrensninger og navneregistrering, og det vil derfor være lurt å bestille plass på forhånd.

Doktortjønna friluftspark åpner vi igjen som planlagt den 20. juni – vi satser på at isen på Tjønna har gått til da. Der vil det være familieaktiviteter og dyr som tidligere sesonger, og det blir fortsatt mulig å få seg en tur i Eliasbåten.

Gjennom sommeren vil vi også tilby vandringer og formidlingstilbud i hele Circumferensen – det skal bli mulig å besøke både Ratvolden, smeltehytter i Holtålen, Oddentunet i Os og mye mer i løpet av sommeren.

Museumsdirektør, Odd Sletten. Foto: Rørosmuseet

«Det var vondt å måtte stenge museet den 13. mars, men beslutningen var lett å ta for at vi skulle bidra i dugnaden mot smitten. Det samme ansvaret føler vi nå når museene åpner igjen – vi skal gjøre det på en trygg måte, samtidig som vi skaper gode og attraktive opplevelser,» sier Sletten. Det skal være lett for publikum å delta i aktivitetene våre, og samtidig føle seg trygg for smitterisikoen. Vi ivaretar tryggheten gjennom å begrense størrelsen på grupper og samtidig besøkende, men ikke minst gjennom å sørge for god informasjon, god tilgang til håndsprit og et intensivert renhold på museene. «Så lenge alle er sitt ansvar bevisst på å holde seg hjemme ved luftveissymtomer, så skal alle våre gjester kunne besøke oss uten risiko», sier Sletten videre.

Følg med på museets nettsider www.rorosmuseet.no for mer informasjon om åpningstider og arrangement gjennom sommeren!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest