Økologisk Røros Yoghurt Blåbær fra Rørosmeieriet. Foto: Tom Gustavsen

Rørosmeieriet finalist i Det Norske Måltid

Pressemelding fra Rørosmeieriet:

Økologisk Røros Yoghurt Blåbær fra Rørosmeieriet er finalist til Det Norske Måltid. Rørosmeieriets blåbæryoghurt konkurrerer mot fløteis med multer fra Galåvolden Gård og naturell yoghurt fra Ryfylke gardsysteri i Rogaland.

FJERDE GANG I FINALEN, VUNNET 3 GANGER

Det Norske Måltid er den mest prestisjefylte kåringen av mat- og drikkeprodukter i Norge. Rørosmeieriet er med dette finalist for fjerde gang, og har tidligere vunnet utmerkelsen med produktene Røros Smør i 2013, Røros Rømme i 2015 og Cottage Cheese i 2016. Vinneren blir offentliggjort under den store matgallaen og finalen i Stavanger 3. februar 2022.

– Herlig! Dette gjør meg skikkelig stolt, sier meieribestyrer Trond V. Lund. – Det er en stor honnør til vårt mannskap at vår egenutvikla yoghurt har nådd finalen i konkurranse med så mange gode produkter, sier Lund. Rørosmeieriet har etter hvert fått 4 smaker på sin egenutvikla yoghurtoppskrift; blåbær, naturell, tyttebær og rabarbra- og jordbær. -Blåbær er favorittyoghurten min og Rørosmeieriet feirer 20-årsjubileum i år, så nå har vi mange gode grunner til å feire, jubler Lund. Hemmeligheten er at vi kun bruker ekte bær i yoghurtene våre, relativt lite sukker og litt tettekultur. Dette gir yoghurt som smaker både friskt og godt.

RØROSMAT MARKERER SEG SOM LOKALMATHOVEDSTAD

Hele 4 produkter fra Røros og Rørosmat er finaleklare, og lille Røros markerer seg dermed nok en gang som lokalmathovedstaden. Også Rørosbaker’n er nominert i kategorien Årets Bakverk med Knekks med spelt og Galåvolden Gård er nominert i Årets Søtsak med sine små marengsbunner.

STERKT TRØNDELAG INN I ÅRET SOM EUROPEISK GASTRONOMIREGION

Trøndelag er sammen med Rogaland det fylket med flest finaleplasser, og markerer med det en sterk inngang på året som europeisk gastronomiregion.

39 FINALISTER

− Det er mye lidenskap og håndverk som ligger bak de deltakende produktene. Når produsenter kjører halve landet for å få produktet sitt personlig overlevert til mottaket på Britannia Hotel, så viser et hvor mye konkurransen betyr for den enkelte. De fagtunge juryene gjør sine grundige vurderinger med respekt for arbeidet som ligger bak, og det er gode faglige diskusjonene blant dommerne. Det har vært en krevende jobb, men vi er nå glad for å dele hvem som er de 39 verdige finalistene, sier Kristin Austigard, leder for Det Norske Måltid.

OM RØROSMEIERIET

  • Feirer 20-årsjubileum i år
  • Grunnlagt i 2001, med formål om å foredle den økologiske melka i regionen
  • Produserer og selger meieriproduktene som har utspring i mattradisjoner fra Røros-traktene og med godt meierifaglig håndverk.
  • Selger produkter til norske dagligvarebutikker, hoteller og restauranter
  • Har omvisinger med aktiviteter og meieriutsalg
  • 45 ansatte

FAKTA OM DET NORSKE MÅLTID 2021   

• Den mest prestisjefylte kåringen av mat- og drikkeprodukter i Norge.  

• Støttes av Regjeringen fra 2020, som et av tre nasjonale omdømmetiltak.   

• Delfinalene ble arrangert mellom 21.-23. september på Britannia Hotel i Trondheim.    

• Delfinalister fra hele landet ble vurdert og 39 produkter gikk videre til finalen.   

Finalister Årets Meieriprodukt. Foto: Det Norske Måltid, Fabel Media

Facebook
Twitter
LinkedIn