Ski-VM har en stor satsing på lokalmat og drikke. I den forbindelse har de initiert et samarbeid mellom fire selvstendige mat-nettverk: Rørosmat, Smak av fjell (Oppdal/Rennebu), Midt i Gauldalen (Midtre Gauldal) og Smak og opplev Melhus (Melhus). Matretter fra Trøndelag Sør vil være på menyen i publikumsteltet hver dag, og har et spesielt fokus backstage den 7. mars under mesterskapet. I tillegg står matprodusenter i matgata ved medaljetorget i Trondheim sentrum.
Trøndelag Sør sin meny i Granåsen under Ski-VM 2025: Rømmegrøt, kjøttsuppe, mandelpotetsuppe i tillegg til souvas, burger, pølse og lammerull. Kremboller og smultbakst til dessert. I tillegg selges VM-vaffel fra Galåvolden gård under hele VM i kioskene.
Trøndelag er en betydningsfull matregion og dette vil vises frem under Ski-VM. Matkonseptene og menyene i fanzone i Granåsen og Matgata i sentrum, bygger på trønderske råvarer og produkter i verdensklasse. Menyen byr på fantastiske smaker fra hav til fjell.
– Vi har delt inn Trøndelag i sju regioner og alle tilbyr minst fire retter i publikumsteltet i Granåsen. Publikum kan velge mellom 30 retter daglig, sier leder for mat og drikke i Ski-VM 2025, Brit Melting.
I Matgata i sentrum er det også tilsvarende servering. Her kan du både kjøpe med deg produkter hjem eller smake på et stort utvalg lokal mat og drikke.
– Lokalprodusert mat er en viktig brikke i vår ambisjon om å arrangere tidenes mest bærekraftige VM i nordiske grener. Ren mat, en historie som formidler fantastisk mangfold og kvalitet, er vi så stolte av å få til under Ski-VM, avslutter Melting.