Ingulf Galåen og Gunn Brønnum fra Galåvolden Gård kan glede seg over to produkter i finalen i Det Norske Måltid. Foto: Tove Østby

Rørosdominans i Det Norske Måltid (+)

Hele sju produkter fra Rørosmat har gått til delfinalen i årets utgave av Det Norske Måltid. Galåvolden gård har størst grunn til å juble så langt, med tre produkter i delfinalen. Rørosmeieriet, Rørosbakern, Røroskjøtt og Hogna bryggeri er også i delfinalene.

Her er alle produktene fra Rørosmat, som er i finalen i det norske måltid:

  • Små Marengsbunner fra Røros – Galåvolden Gård, Trøndelag
  • RørosIs Fløteis med multer – Galåvolden Gard, Trøndelag 
  • RørosIs Tjukkmjølksis med jordbær – Galåvolden Gard, Trøndelag 
  • Økologisk Røros Yoghurt Blåbær – Rørosmeieriet, Trøndelag
  • Røros Knekks spelt og havsalt – Rørosbaker`n, Trøndelag 
  • Coppaskinke – Røroskjøtt, Innlandet
  • Tussmørke – Hognabrygg, Trøndelag

Det Norske måltid er en kåring av de beste mat- og drikkeproduktene i Norge. Kåringen har etablert seg som en av matbransjens viktigste og mest prestisjefylte prisutdelinger. Det norske måltid ble etablert i 2008, Rørosprodukter har håvet inn flere topplasseringer gjennom årene.

De gode plasseringene i konkurransen kan hatt stor betydning suksessen til lokalmatprodusentene i Rørosregionen. Fra 2020 er Det Norske Måltid et nasjonalt omdømmearrangement, på lik linje med Matstreif og IGW (Internationale Grüne Woche).

Det Norske Måltid reiser årlig landet rundt for å gjennomføre konkurransens juryeringer sammen med bransjens dyktigste fagfolk. Finalen finner sted i Stavanger.