Tone Hammer Foto: Tore Østby

Rørosbanken har fått ny leder

Tone Hammer (48) er ansatt som ny administrerende banksjef i RørosBanken. Etter 182 års drift har Rørosbanken nå fått sin første kvinnelige banksjef. Tone Hammer kommer fra stillingen som administrerende banksjef i Bjugn Sparebank på Fosen. Hun har 24 års erfaring innen bank og finans, og er i dag administrerende banksjef i Bjugn Sparebank på Fosen.

Den nye banksjefen i Rørosbanken har både Røros og bank med seg fra barndommen. Selv tenker hun ikke så mye at hun er første kvinne i rollen.

Tone Hammer intervjuet av Tore Østby

Tone Hammer har sine aner fra Ålen. Hennes slekt på farssiden har sin opprinnelse fra gården Langland Søndre, og den nye banksjefen har tremenninger både i Ålen og på Røros. Hammer sin far er oppvokst på Røros.

Hun er godt kjent med banken som blir hennes nye arbeidsplass. Da hun ble salgssjef for Eika- gruppen i 2014 var det daværende banksjef i RørosBanken, Arild Hagen, som var pådriveren for å få henne inn i Eika-systemet. Tone var på dette tidspunktet markedssjef i Nordea Liv og pendlet allerede mye til både Bergen, Oslo og store deler av Trøndelag fra Røros.

– På dette tidspunktet bodde jeg allerede i Gjøsvika på Røros, og fikk derfor låne kontor i RørosBanken innimellom. Selv om dette er noen år siden, vil jeg nok møte på flere kjente ansikter i banken, sier Hammer.

Etter perioden som salgssjef i Eika Gruppen jobbet hun med å bygge opp et apparat for å styrke samhandling og gevinstrealisering mellom alle Eika-bankene og Eika alliansen.

I 2017 flyttet hun til ektemannen, Olav Heggset, sin hjemkommune Surnadal, og ble Leder for privatmarked i Surnadal Sparebank. Den banken, som også er en Eika Bank, fusjonerte med SB1 Nordvest i 2021 og Tone ble direktør Forretningsutvikling i den nye Sparebank 1 Nordmøre.

Styreleder i RørosBanken, John Birger Tronsaune, er fornøyd med å ha fått signert Tone Hammer.

– Vi har ansatt en administrerende banksjef som leverer på alle punkter i vår kravspesifikasjon. Hun har lang og bred erfaring fra bank, scorer høyt på ledelse og gjennomføring, kjenner Eika-systemet godt og alle tidligere arbeidsgivere trekker fram hennes svært høye arbeidskapasitet. At hun allerede kjenner til lokalmiljøet og banken er nærmest som ren bonus å regne, sier Tronsaune.