Foto: Røros kommune

Røros kommune med eget 17.mai-tog i Minecraft

Pressemelding fra Røros kommune:

Er du lei deg for at det ikke blir noe 17. maitog? Da har vi en god nyhet til deg, for i år kan du bli med og gå 17. maitog i Minecraft! 

Eget tog for Røros

Skogliv.no startet digitalt 17. maitog i fjor, og det ble en suksess! I år har enda flere byer og kommuner i Norge blitt med på den digitale feiringen. Vi syns det er stas at også Røros kommune har slengt seg med, slik at vi får vårt helt eget tog som går gjennom et mini-Norge bygget i spillet. Mange kjente landemerker er bygget i spillet, blant annet vår egen Røros kirke!Røros kirke i Minecraft

Røros kirke i Minecraft

Slik blir du med:

Du må ha mobil, nettbrett eller PC for å bli med. Du går til flerspiller/multiplayer på Minecraft og logger inn med adressen 17mai.skogliv.no.  PS: Dette er en Minecraft tilkoblingsadresse, ikke en internettadresse. Det er åpent fra kl. 07.00 til kl 22.00.

Det går mange tog hele 17. mai. Alle tog starter fra Slottsplassen i Oslo, og går så raskt ut i løypa. Togene styres av automatiserte figurer, og flere spillere vil vise vei og sørge for at alle vet hvilke tog som skal gå når.

Hvis du støter på utfordringer, finner du svar på de fleste spørsmål pånettsiden til skogliv. 

Når går toget vårt?

Toget for Røros kommune starter klokken 15.20. 

Ikke hørt om Minecraft?

Minecraft er er et svenskutviklet sandkassespill for PC, mobil og spillkonsoller, som lar spilleren bygge og rive ned konstruksjoner av kuber i en 3D-verden. Se mer om Minecraft her: Minecraft på Wikipedia

Om Skogliv.no:

Skogliv.no ble opprettet sommeren 2018 etter at NRK Super la ned sin Minecraft-server Ragnarok. De som står bak skogliv.no jobbet frem til da med NRK Super, hvor de oppdaget nytten og gleden barn og unge hadde av å ha et sted på internett hvor de kan oppholde seg innenfor trygge rammer, passet på av voksne. Et digitalt fristed hvor de kan være seg selv, men også være trygge på at det er voksne personer på dette fristedet som de kan kontakte om det skulle være behov.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn