Røros kommune krever ikke tilbake tilskudd

Pressemelding fra Røros kommune

Det er viktig at vi gjør det vi kan for at vi har et aktivt kulturliv når vi er tilbake til normaltilstand igjen. Røros kommune vil derfor ikke kreve tilbake tilskudd til arrangement i 2020 som blir avlyst eller utsatt på grunn av koronaviruset. 

Røros kommune krever ikke tilskudd tilbake, og fakturerer ikke husleie for avlyste arrangement

Formannskapet på Røros vedtok torsdag 19. mars følgende:

  • Tilskudd til arrangement i 2020 som blir avlyst eller utsatt på grunn av koronaviruset vil ikke bli krevd tilbake av Røros kommune.
  • Tilskuddsmottakere som blir rammet skal oppgi dette i en rapport som sammen med regnskap leveres på vanlig måte. Dette er i tråd med retningslinjene for arrangementstilskudd.
  • Storstuggu vil ikke sende faktura for de arrangementene som har blitt avlyst eller utsatt på grunn av koronasituasjonen

Regjeringens kompensasjonsordning til kultur, frivillighet og idrett

Regjeringen oppretter en kompensasjonsordning for kulturlivet som vil utgjøre cirka 300 millioner kroner, og en tilsvarende for idretten og frivilligheten for øvrig på cirka 600 millioner kroner. Ordningen er ment å kompensere for bortfall av inntekter fra billettsalg og deltakeravgifter, samt merutgifter som følge av at arrangementer må avlyses eller utsettes på grunn av koronaviruset.

Takk til alle dere som abonnerer på Rørosnytt!

Rørosnytt vil speile lokalsamfunnet som det er, ikke verre enn det er og ikke bedre enn det er. Rørosnytt mottar ingen pressestøtte, eller annen offentlig støtte, og det er takket være abonnentene at vi kan drive. Vil lover usminket informasjon under koronakrisen. Alle meldinger som har relevans for smittebegrensning legges ut åpent. Det gjør vi fordi dugnaden for å stoppe viruset er viktigst nå.

Logo Bergstaden Elektro
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest