Rørosrussen 2024 er klare for premiere på sin russerevy. Foto: Tove Østby

Premiere i kveld

Etter flere måneder med forberedelser og øving er Rørosrussen 2024 i kveld klare for premiere på sin russerevy i Storstuggu. Årets revy har fått navnet Russen befaler. Oda X. Andersen Dalbakk og Ronja Brynhildsvoll Kulseth er revysjefer, og Marthe Nilsgård Øiseth er regissør.

Oda forteller at russen har jobbet ganske lenge med revyen. Hun synes folk har stått på og gjort en bra jobb. Russen startet å jobbe med revyen i september med å skrive revynummer.

Å sette opp russerevy er et stort prosjekt Med alle på scena, regissør og band er det over 50 stykker som jobber med revyen. De fem månedene som russen har jobbet med revyen har det vært jevn jobbing, som revysjefene synes har gått greit. I innspurten har det blitt litt ekstra jobbing.

Revysjefene ønsker ikke å røpe så mye om årets revy på forhånd, men de forteller at det er både internt på skolen, lokalt, nasjonalt og litt internasjonalt.

-Vi kan ikke røpe så veldig mye egentlig, men det blir litt av hvert, sier Ronja Brynhildsvoll Kulseth.

Når revynummrene ble skrevet måtte de finner humor, noe som kan treffe alle sammen i salen.

-Det er litt vanskelig å lage revynummer for man kan ikke ha med alt, man må tenke litt på hva som passer på en revy og sortere ut litt forskjellig, forteller Ronja.

Nå ønsker russen tre fullsatte saler i Storstuggu.

-Vi håper folk kommer og ser på det som vi har jobbet så lenge med. Vi vil gjerne vise frem, sier Oda X Andersen Dalbakk.

Premieren er i Falkbergetsalen i kveld. Det er også forestilling på fredag og lørdag.