Odd Sundt har siden 1976 vært leder for Laget hass Krestafer. Foto: Privat

Plateslepp med Laget hass Krestafer

Pressemelding fra Laget hass Krestafer:

Etter 39 år kommer endelig ei ny plate med gammeldansorkesteret Laget hass Krestafer! Odd Sundt sitt orkester har eksistert siden 1976, og forrige plate kom i 1982. – Tida var overmoden for dette prosjektet, og jeg er utrolig stolt av resultatet, sier rørosingen Odd Sundt.

Den nye plata er en god miks av tradisjonelle gammeldanslåter, egenskrevet musikk av Odd Sundt og et knippe riktig gamle rørospolser. Laget hass Krestafer brukte tida godt under pandemien og var i studio vinteren 2021 for å gjøre opptakene. Noe av musikken er også tatt opp i gammelstua på Kaspervolden i Hitterdalen, som er hjemstedet til Odd.

Laget hass Krestafer har vært faste bidragsytere på Middagsdansen i Sangerhuset under Rørosmartnan nesten siden oppstarten av orkesteret, og har hatt jevnt med oppdrag rundt i hele landet i alle år. 

Selve sleppet finner sted under dansehelga og Trønderkappleiken på Vauldalen fjellhotell fredag 1. oktober, men en liten forsmak på musikken kan du få allerede fredag ettermiddag i tre-tida på Domus på Røros, der hele Laget hass Krestafer rigger seg til for å skape god stemning inn mot helga. Der vil det også bli mulig å få kjøpt den rykende ferske plata.

– Jeg håper folk vil komme og høre på oss, og at mange vil ha glede av musikken vi nå presenterer etter 39 år, sier Odd Sundt.

Arrangørene av Trønderkappleiken skriver på sine egne sider at de er forventningsfulle til platesleppet og at det blir dansespell av ypperste kvalitet på Vauldalen fjellhotell fredag kveld.

Laget hass Krestafer består nå av følgende besetning: Odd Kristofer Sundt og Thomas Lomundal på fele, Ronny Kjøsen på trekkspill, Geir Marius Thorud på kontrabass og Johan Skinderhaug på gitar.

Pause under opptakene i gammelstua i Hitterdalen. Fra venstre: Geir Marius Torud, Johan Skinderhaug, Thomas Lomundal og Odd Sundt. Foto: Privat
Facebook
Twitter
LinkedIn