Hans Vintervold Foto: Tore Østby

Ny ordfører – tilsvar til Ingulf Galåen

Leserinnlegg fra ordfører Hans Vintervold:

Det er med forundring jeg leser Ingulf Galåen sitt leserinnlegg vedrørende hvem som bør bli kommunens nye ordfører. Her hevder han at kommunen trenger en godt voksen og dreven politiker og ikke bare en ung kjekk mann og som attpåtil er småbarnsfar!

Røros kommune går for tiden meget bra på stort sett alle områder, men vi strever med befolkningsutviklingen og for å gjøre kommunen enda mer attraktiv for nyetablerere. Dagsrevyen hadde for et par kvelder siden en flott reportasje om hvor fint det var for pensjonister å nyte sitt otium på mindre plasser og hvor Røros ble spesielt trukket frem! Det er bra og god reklame for byen og kommunen vår, men løser ikke utfordringene med å få yngre til å flytte hit. 

Senterpartiets Guri Heggem vil sikkert kunne bli en bra ordfører, men jeg tror Ingulf Galåen må ha glemt en del adjektiver når han beskriver Arbeiderpartiets sin kandidat. Jeg er helt enig i at Isak Veierud Busch er både ung og kjekk, men i tillegg så er han både engasjert, klok og nytenkende.

Hvem er bedre til å kunne løse utfordringen med å få yngre hit enn en som vet hva yngre etablerere er opptatt av og hva de prioriterer ved valg av bosted.  Isak Veierud Busch er en av de viktigste årsakene til at jeg nå finner det både klokt og riktig å tre til side. Slipp ungdommen til!

Hans Vintervold, ordfører

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn