Galåvolden Gård er nominert til det som ofte omtales som Lokalmatens gjeveste pris; Matskattstipendet fra Meny. Produktet som bedriften er nominert for, har sitt utgangspunkt i et råstoff, som i mange år har gått rett i sluket.
Galåvolden Gård lager mange produkter basert på eggproduksjonen på gården. Det produseres kaker, eggelikør, is-krem og majones. Det er plommen i egget som har vært i fokus. Nå har eggehviten kommet til sin rett, i et nytt produkt: Marengs.
– Tanken om å utnytte også eggehviten har vært der en stund, sier Ingulf Galåen til Rørosnytt.
Siden 2015 har vi hvert år delt ut ett hovedstipend på kr. 500 000,- og flere mindre stipender til lokale produsenter som lager produkter av en helt unik kvalitet. Finalistene til Matskattstipendet velges ut blant produsenter som MENY-lauget, MENYs egne mateksperter, har reist land og strand rundt for å finne.
Tidligere vinnere
I 2015 vant kjøttprodusenten Prima Jæren fra Rogaland, for deres arbeid med å heve kvaliteten på norsk rødt kjøtt.
I 2016 vant Skjærgaarden Gartneri fra Vestfold med sine smaksettende, friske grønnsaker og urter.
I 2017 vant osteprodusenten Himmelspannet fra Buskerud for sin jobb med å utvikle nye kvalitetsoster fra Norge.
I 2018 vant Hvasser Asparges fra Vestfold for sin jobb med å dyrke grønn asparges i Norge.
I 2019 vant Ask gård fra Buskerud, som har vist både mot og stor innovasjonsevne i utviklingen av sine økologiske, håndlagde spekepølser tuftet på god dyrevelferd.
I 2020 vant Ek Gårdskjøkken, som er i front når det gjelder både bærekraft og kvalitet.