+ NM-medalje til Magnus

RS Servicenter

Magnus Fjerdingen Moan gikk Nord-Østerdal sitt andrelag inn til sølv i klassen M17-21 under junior-NM i skiskyting i Knyken i dag. Han leverte en strålende sisteetappe, etter at Eirik Horten, Sigurd Leren og Martin Øyan Tøraasen hadde gått på etappene før ham. Håvard Kne Galåen gikk førsteetappen på Nord-Østerdal 1, som endte på fjerdeplass. I Klassen M17-18 gikk Halvor Konow ankeretappen på Nord-Østerdal 2, som ble nummer 17.

Rørosløperne leverte gode løp også i de individuelle konkurransene. Fredag var det fellesstart, og Håvard Kne Galåen leverte det beste løpet av Rørosløperne, sikret seg en femteplass i M20-21. Han kom litt bakpå fra starten, med en bom på hver av de to første skytingene. Så avsluttet han med to fulle hus, og klatret på resultalista. I samme klasse ble Ola Nymoen nr. 57. I M18 ble Magnus Moan nr 11 og Ørjan Moseng nr. 18. I K19 ble Signe Hofstad til slutt nr. 16.

På NM-sprinten lørdag, kom Magnus Fjerdingen Moan på sjuende- og Ørjan Moseng på 24.-plass i M19. Signe Hofstad ble nr. 10 i K19. Hun var oppe og snuste på pallen, før det ble to bom på siste skyting. I M 20-21 ble Håvard Kne Galåen nr. 15. Ola Nymoen ble nr 59.

Seniorene har også vært i aksjon og løpene deres hadde status som Norgescup. Kristina Skjevdal kom på andreplass i seniorklassen både fredag og lørdag. Kristina skjøt ni treff på sprinten fredag, og hadde størst fart av alle i sporet. Hun var 18 sekunder bak vinneren Lotte Lie skjøt feilfritt. Silje Gløtheim kom på 19.-plass. I seniorklassen for herrer, kom Kristinas bror Lars Gunnar Skjevdal på en åttendeplass.

På fellesstarten lørdag var Kristina bare 10 sekunder unna seieren med to bom på standplass. Elin Grue skjøt feilfritt, og vant løpet. Silje Gløtheim ble nr. 18. I herreklassen levert Lars Gunnar Skjevdal et sterkt løp, og ble nr. 5. Lars Gunnar ser ut til å være i ferd med å finne tilbake til de kvaliteten han viste før han ble satt utenfor av sykdom. I mål var han bare 36 sekunder bak vinnerne selv om det ble fire strafferunder. Vinneren Andreas Dalhø Wærnes bommet bare en gang.