Rørosaktører klare for å markedsføres internasjonalt som gastronomisk matregion. Foto: Tore Østby

Næringslivsledernes historiske signatur (+)

Aktører innen lokalmat og reiseliv på Røros slutter massivt opp om markedsføringa av Trøndelag som European Region of Gastronomy 2022. ERG velger ut områder med sterke mattradisjoner i Europa, og Trøndelag har kommet i et svært fornemt utvalg. Dette er en sterk anerkjennelse av det trønderske matfat, og Rørosmat er en viktig aktør i dette.

May Britt Hansen i European Region of Gastronomy og markeds og kommunikasjonssjef i Trøndelag Reiseliv Bjørn Tore Hals informerte aktørene i lokalmat og reiselivet på Røros i går, om mulighetene som ligger i dette. De hadde også med seg avtaler om å være en del av Trøndelag som European Region of Gastronomy. Mange signerte avtaler, og først ute var bryggerisjefen. Han ble dermed historisk.