De første matkassene kommer på dørene til rørosingene lørdag 2. august. Fra i dag kan rørosinger bestille matkasser fra Godtlevert og Adams Matkasse. Matkassene inneholder ferdig oppmålte råvarer og oppskrifter til varierte middagsretter, som kundene bestiller på nett og får levert hjem.
Markedsassistent hos matkasseleverandøren, Sanne Ødegård Gjernes, ser stor etterspørsel etter matkasser på Røros.
– Vi opprettet en Facebook-gruppe i slutten av mai for å lodde stemningen for matkasser. Det viste seg å være stort engasjement blant rørosinger, så da bestemte vi oss for å kjøre på, sier hun.
Lokale produsenter
Matkassene inneholder både klassiske og moderne retter, og flere av ingrediensene kommer fra produsenter på Røros og nærområdet.
– Vi bruker Rørosbaker’n til flatbrød, Rørosmeieriet til meieriprodukter, Stensaas Reinsdyrslakteri til villhjortskav og Staur Fjellbakeri fra Tolga til diverse deigprodukter. Det er viktig for oss å støtte lokale kvalitetsprodusenter, sier hun.
Levering til (nesten) hele landet
Godtlevert og Adams matkasse pakker matkassene på lageret på Alna i Oslo, før de kjøres rundt om i hele landet med lokale transportselskaper.
– Med levering til Røros kan nå 90 prosent av Norges befolkning slippe å tenke på hva de skal ha til middag. Vi synes det er flott å bidra til at folk kan bruke tiden på mer spennende ting enn det, avslutter Gjernes.