Frimerkene som gis ut i forbindelse med at Harald Sohlberg fyller 150 år i år har motiver fra Røros. Det ene viser også Sohlbergs selvportrett. På bildet ser vi fra venstre kommunikasjonsdirektør Elisabeth Gjølme i Posten, frimerkedesigner Camilla Kvien Jensen, Sohlbergs barnebarn Ragnhild Sohlberg og samlingsdirektør Stina Högkvist i Nasjonalmuseet. Foto: Håvard Jørstad, Posten

Motiver fra Røros pryder Harald Sohlberg-frimerker

Pressemelding fra Posten:

Harald Sohlberg er en av Norges viktigste kunstnere. Posten gir nå ut to frimerker for å markere at det i 2019 er 150 år siden han ble født.


Sohlberg er først og fremst kjent for sine landskapsmalerier – fargerike og vakre kunstverk med melankolske overtoner. Hans storslåtte maleri Vinternatt i Rondane med det magiske blå lyset er blitt kronet til Norges nasjonalmaleri.

– Vinternatt i Rondane kom på frimerke alt i 1965. Vi har derfor valgt to malerier fra Røros som motiv på frimerkene vi gir ut nå. Sohlberg bodde i lang periode i Bergstaden. Gjennom sine bilder bidro han til å gi Røros kulturell og kunstnerisk identitet, og dermed også til at den karakteristiske bebyggelsen ble bevart, sier kommunikasjonsdirektør Elisabeth Gjølme i Posten.

Frimerkene er utformet av Camilla Kvien Jensen. Dette er hennes første frimerkearbeid.

Frimerkene er i salg fra fredag 14. juni. De har verdi på 26 kroner (for vanlige brev fra 50 til 100 gram) og 45 kroner (vanlige brev fra 100 til 350 gram fra 1. juli).

Harald Sohlberg 150 år
Nummer: NK 2009 – 2010
Motiv:   «Selvportrett» (svart(hvitt), «Gate i Røros, 1902», «Gate i Røros, 1903»
Design: Camilla Kvien Jensen
Verdier: Kr 26,-  – kr 45,-
Opplag: Kr 26,-: 200 000 frimerker. Kr 45,-: 280 000 frimerker.


Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest