Covid-19-test. Arkivfoto.

Mangel på selvtester gjør at vi går tilbake til testing ved Røros legesenter

Pressemelding fra Røros kommune

FHI har vansker med å skaffe selvtester, derfor går Røros kommune tilbake til å benytte seg av hurtigtester ved symptomer på covid-19 eller nyoppstått luftveisinfeksjon. Testing gjennomføres ved Røros legesenter klokken 13.00 på ukedager. Helseboka vil bli tatt i bruk igjen for nettbestilling av test.

Bestilling gjennom Helseboka

  • Fra mandag 11. oktober kan du bestille test på nett gjennom Helseboka. Testing skjer på hverdager fra klokken 13.00 på Røros legesenter. Bestill test her.
  • Er testen negativ, anbefaler vi at du holder deg hjemme til du har vært feberfri i 24 timer. Det er fortsatt viktig at ikke mange blir syke med vanlig forkjølelse eller influensa samtidig.

Røros legesenter deler ut selvtester ved smitteutbrudd

Ved smittetilfeller og utbrudd vil Røros legesenter dele ut selvtester til definerte nærkontakter, og andre som bør teste seg.

Åpningstider for koronatelefonen på Røros

Ved symptomer på smitte, kan du også ringe koronatelefonen:

  • Mandag til fredag fra 09.00 til 12.00 og 13.00 til 15.00

Hvilke råd og regler gjelder nå?

På helsenorge.no finner du alle råd og regler som gjelder for vaksinerte og uvaksinerteHelsenorge.no/korona/ er til enhver tid oppdatert med gjeldende regler og råd. Vi anbefaler alle å besøke helsenorge.no for å finne ut hva som gjelder for ditt tilfelle.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn