Mandelpotetsalat med skjørost

La deg inspirere av gode lokale oppskrifter i sommer. Rørosnytt har en serie med oppskrifter fra våre lokalmatprodusenter, som passer godt om sommeren. Vi vil publisere flere oppskrifter ut over sommeren, så følg med!

Mandelpotetsalat med skjørost. En frisk , men mettende mandelpotetsalat med ost kan være ypperlig tilbehør til smaksrikt kjøtt. Vi synes denne varianten med skjørost er «gørr-god». Restene kan du bruke til lunsj dagen derpå. Du får både mandelpotet og skjørost hos Rørosmat.

Oppskrift mandelpotetsalat med skjørost (4-6 porsjoner):

  • 1 kg mandelpotet
  • 6 fedd kvitløk
  • Olivenolje
  • Salt
  • 4 kvister rosmarin
  • 1 ts sennep
  • 1 ss balsamicoeddik
  • 1 ss sitronsaft
  • Ruccola
  • Mynte
  • 200 g skjørost
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte
Vask mandelpotetene og skjør de i 4 deler. Legg mandelen på et stekebrett og vend de lett i olivenolje og krydre med salt. Strø rosmarin og grovhakket hvitløksfedd over.  Stek på 125 greder midt i ovnene i 2-3 timer. Snu de innimellom.

Lag en dressing av sennep, balsamicoeddik, olivenolje, sitronsafft og salt og pepper.

Legg potene over på et fint serveringsfat. Hell dressingen over potetene og smuldre skjørost, mynte og ruccola over tilslutt.

Oppskriften er hentet fra RørosMat.