Leteaksjon i Femundsmarka

Foto: Tore Østby

Det er satt i gang leteaksjon etter en mann i 70-årene på fjelltur i Femundsmarka. Aksjonen ledes av Trøndelag politidistrikt, og mannskaper fra Røros røde kors er med på søket. Det er også satt inn et Sea-King helikopter.

– Vi bistår med helikopter Ben Vikøren ved Hovedredningssentralen på Sola til Rørosnytt.

To patruljer fra politiet er med i søket. Politiet har også to hundepatruljer på vei fra Trondheim. Norske redningshunder er også varslet, og vil delta i søket etter hvert.

Mannen gikk sammen med en kamerat fra Røvollen til Gjøsnavollen i går. På ettermiddagen skilte de lag sør for Muggsjølia. Mannen som nå er savnet var litt sliten, og ønsket å gå i et litt roligere tempo. Siden da har ingen sett den savnede. Han er godt utstyrt for fjelltur, og har også utstyr for overnatting ute.

– Mannen som er savnet har på seg i mørkeblå jakke. Har en blå sekk går med staver og har en lys caps på hodet. Han er omlag 185 cm høy. Folk som har observert mannen i går ettermiddag eller i dag bes kontakte politiet på 02800, sier operasjonsleder ved Trøndelag politidistrikt Vegard Helgesen Riseth til Rørosnytt.