Werner og Sørlie kjemper om seieren. Bildemontasje: Tore Østby

Veteraner i ny duell om seieren

RS Servicenter

Når det nærmer seg målgang både i F450 og F650, er det de eldste som er både eldst og best. Lederne i de to løpene er til sammen 111 år gamle. Robert Sørlie, som leder det lengste løpet, er 66 år gammel. Elisabeth Edland, som leder F450 er 65 år gammel. F450 har status som Norgesmesterskap, og det lengste løpet, F650; har høyest status blant hundekjørerne. I juniorklassen har 16 år gamle Eline Andrea Andersen nettopp kjørt inn til seier.

Langdistanse hundekjøring viser seg å være en sport for folk i alle aldre. Kvinner og menn ser også ut til å ha like forutsetninger. På F450 er fire av de seks som ligger best an kvinner. Elisabeth Edland fra Hakadal sledehundklubb er den eneste som har kommet fram til det siste sjekkpunktet, som er på Tolga. Edland og hennes 8 hunder ser ut til å ha seieren i sine «hule labber». Nærmest ute i løypa følger Oda Ingstad fra Folldal trekkhundklubb, og Håvard Okstad fra Skaunakjølen trekkhundklubb. 

På F650 har løpet utviklet seg til å bli en duell mellom Robert Sørlie fra Oslomarka trekkhundklubb og og Thomas Wærner fra Torpa IL. Sørlie ligger en halv time foran i sporet, men mye kan skje på de 24 kilometerne som gjenstår. Hjemmehåpet Amund Kokkvoll ligger på fjerdeplass, to timer bak lederen. 

På kortdistansen F200 (I hundekjøring er 200 kilometer kortdistanse) leder Frode Thoresen fra Trysil.

RS Servicenter