Ola Eggen. Arkivfoto. Foto: Tove Østby

Lanserte Rørosblå

I går var det lansering av en ny ost hos Coop Mega på Røros. Det var Eggen Gardsysteri som lanserte sin nye ost, som har fått navnet Rørosblå. Gründeren i gardsysteriet, Ola Eggen sto selv på lanseringsstanden.

Her presenterer Ola Eggen sin nye ost.

Rørosblå

Rørosblå er en stor 2kg’s fastere blåmugg-ost, med kremig konsistens og mye karakteristisk smak. Rørosblå blir å finne i utvalgte butikker, dvs noen butikker med egen ostedisk. I tillegg er den allerede forhåndsbestilt av Michelin-restauranten Fagn i Trondheim.

Osten ble godt mottatt på lanseringsdagen, og Ola fikk mange positive tilbakemeldinger. Eggen Gardsysteri stod på stand sammen med Rørosbaker´n som serverte sin nye påleggskjekks, Knekks.

-Osten passer veldig bra sammen med den nye kjekkesen til bakeren, sier Ola.

Hvorfor fikk osten navnet Rørosblå?

-Vi synes det klinger bra, og så er vi i Rørosmat-systemet, og vi vet at Røros er ei god merkevare så det er strategimessig lurt å kalle den Rørosblå også da, sier Ola.

Rørosblå er også deltager i årets oste – VM i Italia, medio oktober.


Facebook
Twitter
LinkedIn