Bilde tilsendt i pressemelding fra Røros Konserter Foto: Eirik Stordrange

Lanserer Sommer i bakgården

Pressemelding fra Røros Konserter:

Røros Konserter lanserer ny konsertserie: Sommer i bakgården! Lørdag 3. august kommer Anders Jektvik til Røros for å spille en helt spesiell intimkonsert i en av Røros fineste bakgårdsperler i en helt ny konsertserie. 

Intimkonsert i historisk gård 
Røros Konserter har siden oppstarten i 2022 arrangert en rekke innendørskonserter i Røros Kirke og på Storstuggu, men dette blir selskapets første utendørskonsert. 

Sommer i Bakgården er en ny konsertserie i regi Røros Konserter hvor de presenterer artister i intimt format i historiske og sommerlige omgivelser.

Til Røros kommer Anders helt alene med kassegitaren for å spille i bakgården til Lars-Persa-gården som er blant de eldste på Røros, bygget før byplanen fra 1654 forelå.

Det legges kun ut 150 billetter til konserten, billettsalget startet påskeaften.

Aktuell med ny musikk
Anders Jektvik er tilbake med ny musikk for første gang siden 2019 med singelen «Skein i vein» som ble sluppet langfredag som er en vårlig hyllest til den typen frihet du bare finner i en bil på vei et annet sted. 

– «Skein i vein» er trøndersk og betyr at det skinte i veien. Sangen beskriver følelsen jeg får når snøen endelig smelter bort og vekker det som sover, det som har blitt satt på vent og nedfryst. Ikke bare i omgivelsene, men også i kropp og sinn, forklarer Anders.

Anders Jektviks tekster og melodier og stemme har berørt publikum over hele Norge siden hans debut i 2012. Hans posisjon som ny og sterk visestemme er udiskutabel og han har gitt ut flere kritikerroste album og gledet tusenvis av konsertgjengere.  

Etter flere års pause er Anders i bevegelse igjen, dit veien måtte ta ham, og han skal turnere store deler av landet i løpet av 2024. Samtidig jobber han kontinuerlig med nye låter, disse vil slippes til publikum jevnlig i tiden som kommer.