Kokker: Lyda, Amina, Ahmed og Josef. Foto: Tove Østby

+ Laget mat til medelevene

Det luktet godt fra skolekjøkkenet ved Røros Videregående skole på onsdag, da fire elever som går på Frisør, interiør, blomster og eksponering, Helse- og oppvekstfag og Salg, service og reiseliv laget mat som de serverte til sine medelever. Elevene Amina, Lyda, Ahmed og Josef laget ris og kylling med forskjellige grønnsaker. I tillegg ble det laget en rett med lammekjøtt. De tre klassene var samlet til et felles måltid denne skoledagen.

En av kokkene, Amina, kommer fra Eritrea. Hun synes det var greit å lage mat til tre klasser, selv om det var første gang hun laget mat til så mange personer. Men det gikk bra. Det var ikke sterk mat som ble servert, selv om Amina er vant med sterk mat fra hjemlandet.

– Jeg tenkte at de skal ikke spise så sterk mat, så jeg valgte å bruke kylling og grønnsaker. Jeg tenkte på dem, sier Amina. Kokkene fikk gode tilbakemeldinger på maten.

Det felles måltidet var en del av ett tverrfaglig prosjekt der elevene har jobbet for OD-dagen. Årets Operasjon Dagsverk skal støtte flyktningungdom fra Sør-Sudan sin kamp for en bedre fremtid. Elevgruppa ved Røros Videregående skole har har laget mat til inntekt for OD.

Amina synes det har vært interesant å ha dette tverrfaglige prosjektet. Det har vært litt utfordrende å finne ut hvordan man skal løse ulike oppgaver. Elevene har jobbet på tvers av tre klasser.

Tre av elevene som fikk servert mat: Josef som går Frisør, interiør, blomster og eksponering, Sara Sandnes som går Salg, service og reiseliv og David som går Helse- og oppvekstfag. Foto: Tove Østby
Facebook
Twitter
LinkedIn