Ivar Østby . Foto: Privat

La oss få både debatten og landet tilbake på sporet

Leserinnlegg av Ivar Østby

Om få dager skal landets neste fire år, og med dem, landets fremtid avgjøres. Stortingsvalget legger rammevilkårene for millioner av menneskers helt ekte liv, og det er noe jeg personlig tar på den største alvor. Jeg prøver selv da å holde et høyt og saklig nivå i debatten, fordi jeg genuint ønsker at vi skal komme frem til de beste løsningene.

Det er derfor så skuffende å lese innlegget til Stine Estenstad. 

Fordi, Arbeiderpartiets representant Marta Hofsøy var ute og avslørte at en Høyrerepresentant hadde løyet i en debatt i Troms, og senere har altså denne debattanten lagt seg flat. Det er kjempebra og kjempeviktig, for man skal ha tillit til at politikere snakker sant; noe demokrati kan aldri funke om man mistenker at enhver politiker lyver.

Saken virket for meg død, da. Så har altså Stine Estenstad, varaordfører og leder av Melhus Høyre, sent et innlegg hvor hun anklager oss i Arbeiderpartiet for å lyve. Alt vi har gjort er selvfølgelig bare å utfordre løgnen til Høyre, og Høyredebattanten det er snakk om har allerede lagt seg flat og innrømmet sannheten. At Høyre da føler for å kjøre et nytt angrep på oss, utelukkende fordi vi opplyser om sannheten i en situasjon fremstår for meg som uforståelig.

Også er det flaut. For, dette er ikke første gangen Høyres velsmurte valgkampsmaskineri har masseprodusert “ektefølte” historier. Senest i påske så sendte flere toppolitikere i Høyre ut klin like innlegg hvor de, ifølge seg selv, beskrev sine ektefølte bekymringer om fremtiden til landet.

Dette er selvsagt bekymringer mange faktisk har: Folk, som meg selv, bekymrer seg for hva man skal leve av og hvordan det skal gå med sine lokalsamfunn. Spesielt tatt i betraktning at fremtiden er så usikker for et land så avhengig av oljeindustrien, så forstår jeg godt at det er en angst i lufta for vanlige folk. Men den angsten vil ikke vi i Arbeiderpartiet møte med masseproduserte innlegg og tåkeprat: Vi skal møte det med ekte verdiskaping og trygg styring. 

Så la oss nå, bare dager før årets viktigste dag, legge sporet over i den debatten som faktisk betyr noe: Hvordan skal Norge se ut etter COVID? Vi i Arbeiderpartiet vil heve skattene for de som tjener over 750.000 kroner året og senke skattene for alle andre. Enkelt og greit fordi selv om det er slik at arbeidsfolk, fra professoren til vaskeren, skaper verdiene i samfunnet, så er det de rikeste som har fått penger hevet etter seg. Dette, da på bekostning av barn med dårlig råd og dårlig syn, på bekostning av folk med multihandikap, og på bekostning av folk som bare vil dra på jobb. 

Høyre har, sammen med Venstre, KrF og FrP(!) skapt et Norge hvor den øverste prosenten av befolkninga tjener hver femte krone samtidig som køa til fattighuset slynger seg rundt kvartaler. Dette er da, til orientering, i verdens rikeste land. Løsninga til Høyre? Høyres viktigste kampsak i dette valget? Kutt i formuesskatten, fordi de stakkars rikeste i Norge har rett og slett ikke nok milliarder på konto.

Nei, nå er det på tide å få både debatten og landet på riktig spor; nå må det bli vanlige folk sin tur!

Stem Arbeiderpartiet!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn