Foto og mat: Hanne Feragen

Kurs i veganske protein-knep

Fremtiden i våre hender Røros arrangerer i 2019-2020 to nye matkurs og henvender seg spesielt til ungdom som er nysgjerrige på plantebasert matlaging, men kursene er åpne for folk i alle aldre. Kurset er gratis for ungdom under 20 år.

-Vi legger opp til 3 timer med kurs og 1 time med munching, sier Hanne Feragen som er styremedlem i Fremtiden i våre hender Røros.


Ideen med årets kurs er å lære bort ulike knep i det veganske kjøkkenet. Det blir enkel og lat mat, og ingrediensene er billige og proteinrike. Det skal lages flere utgaver av facon, og deltakerne får prøve osteløs saus med næringsrik nooch (næringsgjær) og marengs av aquafaba (bønnevann). Kanskje også veggerøre av kikertmel/tofu smaksatt med kala namak (svart salt).


-Å endre konsum og personlige vaner er en viktig brikke i klimadugnaden, og derfor arrangerer Framtiden i våre hender kurs i plantebasert matlaging. Verden har også en stor utfordring med folkehelse og overvekt, så vi vil hjelpe ungdom og alle andre med noen knep for å erstatte animalske ingredienser, sier Hanne. Hun legger til at norsk ungdom er som resten av befolkningen overvektige, og usunt kosthold resulterer i konsentrasjonsvansker i skolehverdagen. En fjerdedel av elevene i videregående skole fullfører ikke studiene innen fem år. Om alle i Norge hadde fulgt Helsedirektoratets kostråd, hadde Staten spart like mye som Staten overfører til kommunene i rammemidler hvert år, sier Feragen.

Til kursene i 2019-2020 har Fremtiden i våre hender Røros fått tilsagn om «Tilskudd til helsefremmende og forebyggende arbeid» fra Trøndelag fylkeskommune, de er kjempeglade for at fylkeskommunen ser verdien av innsatsen deres.

Foto og mat: Hanne Feragen
Facebook
Twitter
LinkedIn