Rolf Ericson. Foto: Tove Østby

Kunstgalleriet skal på vårtur

I pinsen flytter Røros Kunstformidling sitt kunstgalleri til Frøya. Fra 19. – 24. mai skal galleriet være på Frøya Hotell. Rolf Ericson og hans ansatte tar med seg kunsten til Frøya, og skal lage en hyggelig utstilling der. Utstillingen har fått navnet «Fra fjell til øy», og åpner onsdag ettermiddag. Det blir blant annet stilt ut kunst av Pushwagner, Håkon Bleken, Øystein Dolmen, Odd Nerdrum, Kjell Nupen, Hilde Karlsen og Mari Follinglo.

Rolf Ericson i Røros Kunstformidling gleder seg til å dra på vårtur med galleriet.

– Vi har vært mange nå som har planlagt og lagt til rette. Vi kan ikke komme dit uforberedt. Vi skal ta hensyn til covid. Vi skal presentere kunsten vår på en god måte. Det skal være en informativ utstilling, og vi har satt sammen kunstnere som vi føler går veldig godt sammen. Planleggingen for dette har vært omfattende. Vi er sju stykker som er involvert i jobben og som skal reise dit og være behjelpelige overfor publikum, sier Rolf. Han legger til at Elisabeth blir på galleriet på Røros og har åpent. Det blir litt amputert på veggene, men galleriet har masse kunst så folk er velkommen innom.

Dersom dette blir vellykket kommer kunstgalleriet til å ta turen til Frøya hver vår.

Kunstneren Pushwagner er en av de store i galleriet. Det er en bestselger. Galleriet har i følge Rolf et fantastisk samarbeid med dem og et stort utvalg. Rosinen i pølsen er ikonbildet, som er et selvportrett av Pushwagner. Det er fra innsiden av hodet hans. De har fått høre hva han tenkte og det har de lyst til å formidle til publikum når de kommer til Frøya.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn