Tanja Nordfjell

Konsert i Brekken kirke

18. august blir det konsert med det samiske stjerneskuddet Tanja Nordfjell i Brekken kirke Hun har med seg Jon Henric Andersson. Det er Aajege, i samarbeid med Rossen tjielte/Røros kommune, Raasten Rastah og Brekken menighetsråd som arrangerer konserten.

Tanja Nordfjell, fra Handölsdalens sameby på svensk side, er en av de sterkt lysende kulturbærerne fra den sørlige delen av det sørsamiske området. Utover at hun er en enestående forvaltere av samisk musikk og av den sørsamiske joiken, så er hun en ung, frisk kilde som beriker oss med sitt levende kulturarv og sitt vakre sørsamiske språk.

Tanja Nordfjell kommer fra Undersåker, og skriver egne låter der hon blander popmusik med jojk.

– Jag bygger upp jojken mer som en låt med melodi och refräng så att det blir lättare att lyssna på än traditionell jojk. Jag tycker det är viktigt att låta de samiska rötterna höras i musiken. Det här är viktigt, det är min identitet – det är utifrån min känsla för saker, jag har några personjojker som handlar om speciella människor jag lärt känna. sier Tanja Nordfjell til Sveriges Radio.