Klassisk rabarbrakake

La deg inspirere av gode lokale oppskrifter i sommer. Rørosnytt har en serie med oppskrifter fra våre lokalmatprodusenter, som passer godt om sommeren. Vi vil publisere flere oppskrifter ut over sommeren, så følg med!

Klassisk rabarbrakake med is eller pisket fløte til er den ultimate sommerkaka. Ekstra herlig blir det med rabarbra fra egen hage.

Denne egner seg godt til frysing!

Dette trenger du til en 24 cm rundform:

150 gram smør
130 gram sukker
130 gram hvetemel
1 ts bakepulver
Ca. 220 g rabarbra (4-5 stilker)
2 egg

Kanel og sukker til å drysse på toppen

Slik gjør du:

  1. Skru ovnen på 180 grader, over og undervarme.
  2. Skjær rabarbra i biter, ca. 1-2 cm.
  3. Rør smør og sukker hvitt og luftig i en kjøkkenmaskin eller evt. for hånd.
  4. Bland inn mel, egg og bakepulver.
  5. Hell røren i en rund form med bakepapir i bunn.
  6. Legg over rabarbra og dryss sukker og kanel over.
  7. Stek på nederste rille i 35-40 minutter.
  8. Server med krem eller is.

Aller best er den når den serveres lun.

Oppskriften er hentet fra Rørosmeieriet.