Lars Monsen ved start i Femundløpet 2019. Foto: Alexander Galak/Femundløpet

Klart for start i -31

I dag tidlig er det -31 i Bergstaden Røros, der de første kjørerne snart legger ut i Femundløpet. Dette er en temperatur der de fleste idrettsarrangementene blir avlyst, men likevel er det fine forhold for hundeløpet. Det er polare hunder som er ute og trekker kjelkene, og kjørerne er godt påkledd med varme klær. 

Didrik Sand intervjuet av Tore Østby

Løypa er inspisert og klar. De siste to milene før sjekkpunkt Tolga går gjennom tett skog, under kraftlinjer, over jorder, på brøytet vei og er relativt kupert. Søndag var løypesjef Anders Brennhaug og løpsleder Didrik Sand ute med snøskuter og kjørte etappene Tynset – Orkelbogen – Tolga, for å få en bedre oversikt over status på løypa. Løpslederen var svært godt fornøyd med etappen Tynset – Orkelbogen. Her har løypekjørerne fått utbedret løypa på flere steder, og det bør, ifølge Sand, ikke by på store utfordringer med møtende spann, da sporet er bredt hele veien. Løpslederen er svært fornøyd med å ha fått sett deler av løypa og ikke minst for å ha fått pratet litt med noen av løypekjørerne. 

– Dette gir meg som løpsleder et godt bilde på hva som møter kjørerne underveis, sier løpslederen.

Løpsleder for Femundløpet 2024 er Didrik Sand som har sitt daglige virke i Luftforsvaret. Han gleder seg til løpsstart, og han er takknemlig for å ha fått tillit som løpsleder. Didrik Sand er godt forberedt på oppgaven.