Røros imponerer i Storsjöcup

Røros stiller med to lag i Storsjöcup, som pågår i Østersund. Både jentene og guttene har imponert i turneringen, og i dag klokken 10.20 spiller jentene semifinale. Guttene ble til slutt slått ut i kvartfinalen av et meget sterkt lag fra Namsos.

Jentene hadde sin første kamp i puljespillet på onsdag mot Lånke, en kamp de tapte knepent 2-1. Det var en jevn batalje, der Røros hadde mest av banespillet og også flere store sjanser som dessverre ikke resulterte i mål. Eira Engesvoll sendte Røros tidlig i ledelsen etter en god corner av Maja Ryttervoll, som Eira satte kontant i mål med hodet. Deretter fikk Lånke to mål, der det ene nok burde vært avblåst for offside. Det ble dermed en krevende start på cupen for jentene.

Den andre kampen gikk mot Ranheim på torsdag formiddag, et lag jentene hadde stor respekt for på forhånd, men dette ble en kjempekamp av jentene. De brukte skuffelsen etter det første tapet konstruktivt, og samtlige spillere la ned en imponerende innsats gjennom hele kampen. Kombinert med mye godt spill, hadde jentene fått en 3-1-ledelse til pause. Alle målene signert en hurtig Solveig Marie Dieter-Bendixvold, som fikk mange gode gjennomspill fra midtbanen å jobbe med. Ranheim fikk en redusering midt i andreomgangen, og presset deretter på for å få utligningen. I stedet var det Røros som satte inn det siste målet og vant 4-2, etter at Solveig Marie stjal ballen fra en utrusende keeper på en kontring og satte ballen i åpent mål fra skrå vinkel.

I puljespillets nest siste kamp, på torsdag kveld, ble det enveiskjøring mot motstander Vardens mål, og målprotokollen stoppet først på 6-0 etter mål av Maja Bakke Skott, Solveig Marie Dieter-Bendixvold (2), Eira Engesvoll, Ameli Sandbakken og Silje Silderen Moholt. Hadde det ikke vært for motstanderens gode keeper hadde nok resultattavla vist adskillig flere mål til Rørosjentene som presset på og skapte en rekke gode sjanser gjennom hele kampen, vel vitende om at målforskjellen kunne bli avgjørende for plasseringen i pulja.

Puljespillets siste kamp på fredag kveld ble en ren knock-out-kamp om plass i A-sluttspillet. Dette var puljas aller siste kamp og begge lagene ville med seier komme til A-sluttspillet, mens tapende lag ville komme til B-sluttspillet. Rørosjentene var veldig motiverte før kampen, viste igjen stor arbeidsinnsats og -kapasitet, og vartet opp med mye godt spill. Det betalte seg heldigvis, og til pause sto det 1-0 til Røros etter en scoring av Solveig Marie Dieter-Bendixvold. Etter pause økte Maja Bakke Skott raskt til 2-0 etter å ha kjempet seg gjennom Frösös midtforsvar, før Aurora Reppe la på til 3-0 da hun satte ballen kontant i mål over keeperen fra kort hold. Etter dette roet kampen seg litt og Frösö fikk inn en redusering til 3-1 på et hjørnespark. Rørosjentene fortsatte likevel å ha det meste av banespillet, men fikk en straffe mot seg i sluttminuttene. Kampen endte derfor 3-2, og jentene er nå klare for semifinale i A-sluttspillet etter å ha gått til topps i puljen sin.

I semifinalen venter svenske Strömsbro fra Gävle. Det er et lag som i likhet med Rørosjentene har laget mange mål i turneringen. Laglederne forventeren jevn og spennende kamp med mange mål, og håper at flest kommer til Rørosjentene.

På jentelaget deltar Ameli Sandbakken, Annika Skancke, Aurora Reppe, Dina Olsen, Eira Engesvoll, Ella Marie Danielsen, Inga Meli, Kamile Kazlauskaite, Leila Bransfjell, Lillie Mathea Mortensen Trygstad, Maja Bakke Skott, Maja Ryttervoll, Sara Sødal, Silje Silderen Moholt, Solveig Marie Dieter-Bendixvold og Valda Nivfors.

Guttene vant puljen sin, og i går vant de også 1/8 delsfinale over KIL/Hemne.  Det var ett tent og innbitt guttelag som gikk på banen.

Røros gikk høyt ut og gikk raskt opp i ledelsen 1-0 ved Normann Aspaas, og det kunne fort ha kommet flere mål etter mange gode angrep. KIL/Hemne var dessverre heldig og fikk ett mål på tampen av 1.omgang og lagene gikk til pause på 1-1. 

2.omgang ble jevn og spennende, med flere store målsjanser til Røros. Midtveis kom heldigvis uttellingen for innsatsen med straffespark og 2-1 ved Normann Aspaas. Når dommeren blåste i fløyta sto stillinga seg og Røros tok en velfortjent seier og siktet seg inn mot kvartfinale mot Namsos, ett godt 1.divisjonslag som viste seg å bli et nummer for stor denne gang. Dermed endte første deltagelse i Storsjöcupen med 8. plass av 36 deltagende G16 lag.