Irma Sukurica skal representere Trøndelag i UKM. Foto: Skjerrmdump fra UKM TV

Irma skal representere Trøndelag

Irma Sukurica fra Røros er en av 43 ungdommer som skal representere Trøndelag under under UKM i Bodø. Ungdommene har gått videre til den nasjonale UKM-festivalen 21. – 25.
juni.

– Vi mener vi har funnet noen svært gode kandidater som vil vise fram både spennende kunst, film, musikk, dans og teater fra Trøndelag. I tillegg sender vi noen av våre dyktige unge arrangører som skal være med å jobbe under festivalen, sier Tor Erik Munkvold fra Trøndelag
fylkeskommune, som er fylkeskontakt for UKM Trøndelag.

Uforglemmelige opplevelser

Siden 1987 har Ung Kultur Møtes (UKM) [7] vært en årlig begivenhet hvor ungdom over hele landet møtes for å dele kulturopplevelser på tvers av sjangre.

Gjennom våren har 2400 ungdommer bidratt under de lokale mønstringene rundt om i fylket, og i april har 800 av dem deltatt på regionfestivaler i Inderøy og på Frøya.

– Vi er veldig fornøyd med årets regionfestivaler. Det ble to uforglemmelige helger, med en fantastisk innsats fra alle involverte, sier Munkvold.

Delegasjonen fra Trøndelag

Fra Trøndelag er det kun et fåtall går videre til den nasjonale UKM-festivalen, hvor ungdom fra hele Norge møtes. Denne gangen blir festivalen arrangert i Bodø, som er europeisk kulturhovedstad i år.

Vertskommunen for hver av årets regionfestivaler har stilt med et kompetent fagpanel som har sett og vurdert alle innslag, og deretter valgt ut hvem de mener kan representere årets UKM regionfestival godt i Bodø.

– Vi tror delegasjonen fra UKM Trøndelag kommer til å få en helt fantastisk opplevelse, og vi håper de vil komme hjem med ny inspirasjon og giv mot UKM i 2025, sier Munkvold.

Disse skal representere Trøndelag:

Musikk/Scene:

Vend meg opp ned fra Skaun (musikk)

Stian og Jørgen fra Namsos (musikk)

Vegard og Co fra Meråker (musikk)

Teatergrupppa fra Åfjord (teater)

Maja Grøseth, Melhus (musikk)

Double Cut, Trondheim (musikk)

Irma Sukurica, Røros (musikk)

Håkon Øhlen, Selbu (musikk)

Dans:

Winnie Kontoh, Orkland

Film:

Zalo – Trondheim

Kunstnere:

Lene Berg, Snåsa

Ronja Sandseter, Steinkjer

Leia Ellinor Moen, Verdal

Renata Yerasova, Hitra

Diderik Mebust Øyasæter, Orkland

Tuva Stenmo, Holtålen,

Unge Arrangører:

Leah Vennes, Orkland

Johanne Wormdal, Orkland

Iben Elisabeth Skei-Sandvik, Inderøy

Une Lindseth-Haugvik, Inderøy

Marcus Nilsen Aastum, Trondheim (Ukm media)