Leder i Røros Handelsstands Forening, Sigrid M. Jansen. Foto: Tove Østby

Inviterte til 70-årsfeiring for små og store

I dag var en stor dag for Røros Handelsstands Forening da de feiret sitt 70-årsjubileum. Handelsstanden på Røros har altså vært organisert som en forening i 70 år. Det synes Handelsstanden er veldig stas, og har plukket ut denne lørdagen til å markere og gjøre litt ekstra ut av det.

Det har vært aktiviteter for både små og store. Det har vært rebus for barn der man har lett etter ting i butikkvinduene. Gratis ansiktsmaling for barn. Gratis is til barn. Midt i Kjerkgata var det et catwalk moteshow. (Reportasjen fortsetter under TV-innslaget)

– I det hele tatt en dag hvor veldig mange av de 60 medlemmene har spesielle aktiviteter, noe særlig med utvalget eller tilbud, sier leder for Røros Handelsstands Forening, Sigrid M. Jansen.

I jubileumsåret består Røros Handelsstands Forening av rundt 60 bedrifter. Det er kafeer og restauranter, gallerier og butikker, både i sentrum men også litt utenfor. Foreningen jobber med å få Røros til å være et attraktivt sted for handel.

-Dersom man tenker seg Røros og det ikke var butikker i sentrum. Så ville også mye av verdensarven og mye av reiselivsopplevelsen på Røros faktisk vært alvorlig forringet. Så det å jobbe for at det skal være lokal handel og et levende sentrum her på Røros det tenker jeg har mange aspekter ved seg, at det har ringvirkninger som er viktig for veldig mange, sier Jansen.

Det går mot sommer og Handelsstanden har tradisjonelle arrangement om sommeren. Det blir både Nattåpnet og Kveldsåpnet i sommer også. Nattåpent er det første ordentlige sommerarrangementet. Etter det starter man med søndagsåpnet på Røros. Og Kveldsåpent er det som lukker sommersesongen litt. Under Natt og Kveldsåpent blir det også liv og røre på Røros.

Moteshow i Kjerkgata. Foto: Tove Østby