Skisse ny fasade Domus Røros

Investerer stort i oppgradering av Domus Røros

Investerer stort i oppgradering av Domus Røros

Før julemarkedet til neste år skal Domus Røros oppgraderes for 50 millioner kroner. Det er klart etter at Coop Midt-Norge har tatt investeringsbeslutning og signert kontrakt med Consto som entreprenør for prosjektet.

Ny ferskvaredisk Coop Mega Røros

Viktig for hele Bergstaden
Senteret ble bygd i 1972 og er senere ombygd og utvidet en rekke ganger. Nå skal Domus gjennomgå nok en stor fornyelse.

-Den utvendige fasaden skal oppgraderes, og det blir en bedre løsning for uteservering. Innvendig skal fellesarealene fornyes og moderniseres, og vil bli mye triveligere. Vi skal få på plass nye toaletter, stellerom og lekeareal for de minste. Dette er noe vi vet er etterspurt på Røros. Vi lager også nytt spiserom og garderober for de ansatte på senteret. Kontorfløyen blir også bygd om og pusset opp. Som del av prosjektet bytter vi også ut ventilasjonssystemet, sier Torbjørn Skei, administrerende direktør i Coop Midt-Norge.

Han mener at en oppgradering av Domus er viktig for hele Røros.

-Domus er det eneste kjøpesenteret på Røros. Et moderne og attraktivt Domus er viktig for hele bergstaden. Vi ønsker selvsagt å gjøre senteret til et enda mer attraktivt sted å handle, men jeg tror også at vi med dette vil bidra til å styrke Røros som destinasjon. I planleggingen har det også vært viktig for oss at senterfasaden skal ta hensyn til den særegne arkitekturen på Røros, sier Skei.

Flaggskip for lokalmat
På toppen av de 50 millionene til senteroppgradering planlegges det også å investere ytterligere 12 millioner kroner i fornyelse av Coop Mega.

Anders Grimsmo (til venstre) fra Consto og Torbjørn Skei fra Coop Midt-Norge signerer entreprisen for oppgradering av Domus Røros

-Coop Mega på Røros er kjent over hele landet for sin sterke satsning på lokalmat og sitt store engasjement rundt å løfte frem de mange fantastiske produsentene i regionen. Nå bygger vi en egen lokalmatbutikk i butikken, trekt ut i fellesarealet med god plass for produsentene til å ha stands og enda mer plass til å synliggjøre varene. Butikkarealet vil økes, vi får inn selvskanningskasser og pusser opp hele Mega, sier Skei.
Butikken har vært sentral i samvirkelagets storstilte satsning på lokalmat i Midt-Norge.

-Basert på kompetansen til Coop Mega Røros har vi over de siste årene bygd opp en stor satsning på lokalmat, med en egen lokalmatansvarlig som jobber opp mot alle våre butikker i Trøndelag og på Helgeland. Dette har gitt fantastiske resultater, både for butikkene og ikke minst for produsentene. Vi skal være best på lokalmat, og Coop Mega Røros skal være selve flaggskipet, sier Torbjørn Skei.

Håper på åpning til jul i 2022
Dersom alt går etter planen, vil arbeidet ved Domus komme i gang etter nyttår. Senteret vil holde åpent i hele byggeperioden, og målsettingen er at alt er ferdig før julemarkedet i 2022.
-Vi håper at rammesøknaden godkjennes så hurtig som mulig. Vi kommer også til å søke om å få en permanent regulering av alle parkeringsplassene rundt Domus. Røros har en utfordrende parkeringssituasjon, og Domus er ett av stedene som har en viss kapasitet, sier Skei.
Den nærmeste tiden vil også benyttes til detaljplanlegging.

-Det er mye som skal på plass. Vi ser også på behovene til hver enkelt butikk, noen trenger mindre plass, andre vil ha mer. Det blir kanskje også en fornyelse av innholdet i senteret. Dette vil vi bruke vinteren og våren til å se nærmere på, sier Skei.
Satser tungt på Røros

Prosjektene er flere og store for Coop på Røros. I tillegg til oppgraderingen av Domus og Coop Mega, nærmer det seg åpning av helt nye Extra i Gjøsvika i mars 2022. Røros kommune og Coop Midt-Norge jobber også med nytt bibliotek på Nilsen-hjørnet. Mange lurer også hvilke planer Coop har for Prix-tomta når dette bygget blir stående tomt etter Extra-åpningen.

-Vi har jobbet på spreng etter fusjonen med Coop Røros høsten 2018 for å planlegge og sette disse prosjektene i gang og er veldig fornøyde med at ting begynner å falle på plass. Det er flere muligheter på Prix-tomta, men foreløpig tenker vi å leie ut bygget fra neste vår av. Det er en attraktiv tomt med stort potensial, men vi har det ikke travelt med å lande hva den skal brukes til i fremtiden, sier Skei.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn