Ann-Eliz Helld - Lysstrålesenteret/Lysstråle kafe og Niru Kumra fra Masala Magic. Foto: Tove Østby

Indisk i Bergmannsgata

Lysstråle kafe feirer våren i Bergmannsgata med indisk krydder. Denne uken har kafeen besøk av Niru Kumra fra Masalamagic, som brenner for å spre sunn matglede med indiske ingredienser. Niru har spennende temakvelder hos Lysstråle mens hun er på besøk. I tillegg er det mulighet for å smake på spennende retter og bli kjent med indisk krydder.

Ann-Eliz Helld ved Lysstråle kafe synes det er spennende å ha besøk av Niru Kumra. 

Niru Kumra og Ann-Eliz Helld.


Med sin interesse for indisk mat har Niru Kumra etablert Masalamagic. Dette er en gründerbedrift der visjonen er å gjøre indisk mat like kjent som pizza, pasta og taco. Det kan man gjøre på tre måter: Prøve oppskrifter fra kokebøkene eller blogge til Niru, bruke krydderne og sette i gang på egenhånd. Bruke pastene som hun har laget der det er litt drahjelp til de som ikke har tid eller ikke har alt krydder og oppskrifter tilgjengelig, slik at man raskt kan lage en indisk rett og fortsette det indiske mateventyret på sitt eget kjøkken. Eller komme på et kokkekurs og lære ting fra bunnen av og få mer kunnskap om krydder og ingredienser som brukes i det indiske kjøkken. 

-Indisk krydder er veldig smakfullt, og ikke minst sunt. Alle krydder har en helseeffekt på kroppen vår, og det er i utgangspunktet derfor det brukes i maten. Krydderne er fulle av antioksidanter. De gir bedre forbrenning, fjerner f.eks hvitløksånde, gir en god fordøyelse. I tillegg er vi så heldig at det gir en bieffekt, maten blir enda bedre, sier Niru Kumra. 

I Norge er det Tikka masala og nan som er de mest kjente rettene fra India. Tikka masala er en festrett som absolutt ikke er noe som spises hver dag i India. 

-Indisk kjøkken er så mye mer enn Tikka masala og nan, sier Niru. På torsdag skal hun dele ut smaksprøver på Coop Mega, her lanseres en nyhet Butter chicken saus. Denne sausen er som resten av serien, laget på hennes oppskrift i India uten noen kunstig tilsetning eller kunstige konserveringsmidler. Den er videre fri for egg, hvete, melk og nøtter. På fredag byr hun på smaksprøver på Kiwi.

Niru har gitt ut to kokebøker: «Indisk mat på norske fat» og «Masalamagic – Magien i det indiske kjøkken». Den første boken fikk raskt terningkast 6 i anmeldelse. Det synes Niru var veldig gøy for hun er hobbykokk og ikke forfatter. Boken inneholder oppskrifter som Niru har laget siden hun var 12 år gammel. 

-Jeg hadde ikke en indisk kokebok da jeg vokste opp i Fredrikstad, og lærte av mamma å lage på slump. Disse er laget veldig nøye og jeg har veid og veid med digital vekt for at det skulle bli perfekt. Her lærer jeg bort å lage både hverdagsmat, fest mat, raske retter men også indiske desserter, drinker og chai som veldig mange har forskjellige myter om. Du finner litt av hvert for alle som er interessert i autentisk smak. 

Det blir indisk hos Lysstråle kafe også fremover. I første omgang kommer Ann-Eliz til å prøve litt forskjellig. 

-Vi synes det er hyggelig å høre hva kundene liker og hva de som er innom synes er spennende, sier Ann-Eliz Helld.

Facebook
Twitter
LinkedIn