Hjemmelaget fløteis med jordbær

Hjemmelaget fløteis med jordbær

La deg inspirere av gode lokale oppskrifter i sommer. Rørosnytt har en serie med oppskrifter fra våre lokalmatprodusenter, som passer godt om sommeren. Vi vil publisere flere oppskrifter ut over sommeren, så følg med!

Hjemmelaget vaniljeis er en klassiker, og med rørte jordbær i blir dette den ultimate sommerdesserten.

Du trenger (til en mellomstor ildfastform):
Masse:
6 dl fløte
4 dl helmjølk
200g sukker
2 vaniljestang
6 eggeplommer
250 g ferske jordbær + 2 ss sukker (valgfritt)

Slik gjør du:

  1. Ha melk og fløte i en kjele.
  2. Del vaniljestengene i to, skrap ut frøene og ha over både stenger og vaniljefrø i melkeblandingen.
  3. Varm opp på middels varme til det når kokepunktet.
  4. Visp sukker og eggeplommer til en hvit og glatt masse.
  5. Hell over litt og litt om gangen av den varme fløteblandingen over i eggedosisen. Dette for at eggene ikke skal koagulere av for høy varme.
  6. Hell røra tilbake i kjelen og varm opp til ca. 85 grader. Har du ikke termometer så varm til blandingen tykner, rett før kokepunktet. Rør hele tiden så det ikke brenner seg.
  7. Avkjøl røra og hell over i passende form.
  8. Mos jordbær og evt sukker med en stavmikser til en jevn masse og tilsett i forma med den flytende isen.
  9. Frys i minst 4 timer. Rør gjerne hvert 20 min i innfrysingen for minst mulig iskrystaller.

Ta opp isen og legg til tining i kjøleskap en halvtime før servering.

Oppskriften er hentet fra Rørosmeieriet.