Kunstbildene viser “Fantohomo” av den norske kunstneren Ronny Bank og inngår som en del av utstillingen.

Hilser Røros Pride med miniutstilling

Pressemelding fra Kunst og kaos

Den siste uka i mai skulle det vært feiret Pride på Røros for aller første gang. Samtidig skulle galleriet Kunst og kaos arrangert en stor kunstutstilling for å markere toleranse, inkludering, respekt og mangfold. På grunn av korona-pandemien ble ingen ting akkurat slik som planlagt.

Den store Pride-festivalen er flyttet til mai 2021 og erstattet med en digital oppvarming under mottoet «Stolt hjemme».  Planleggingen av den storstilte utstillingen hos Kunst og kaos ble også brått avsluttet da galleriet måtte stenge dørene i midten av mars.

Pride-utstillingen hos Kunst og kaos skulle feire mangfold, toleranse, inkludering, likestilling – og ikke minst kjærligheten. Planleggingen var i full gang.

  • Pride var vårens store utstilling hos oss, med flere av våre faste kunstnere representert med 2-3 verk hver, forteller gallerist Ellen Kristine Klemmetvold. – Men isteden måtte vi holde galleriet stengt i over to måneder, og all planlegging stoppet egentlig opp i usikkerhet om og når vi kunne samle folk til utstilling.

Forrige lørdag åpnet Kunst og kaos igjen dørene til det lille galleriet i Mørkstugata på Røros etter å ha vært stengt i ni uker. – Det har vært tøffe uker, sier Sigrid M. Jansen, den andre av de to kvinnene bak Kunst og kaos. – Hel ærlig trodde jeg virkelig ikke at vi kom til å klare oss. Vi sto i reell fare for å måtte stenge for godt.

Stram kontroll av kostnadene og noe salg over nett de siste månedene har likevel gjort at galleriet har klart seg så lang. – Får vi en nogen lunde god sommer nå så tror jeg vi skal berge, sier Sigrid. 

Pride Mini

Nå vil galleriet både feire at de igjen kan ha åpent og hilse Pride med en miniustilling.

  • Selv om dette ikke blir slik vi hadde tenkt det, vil vi lage en aldri så liten miniversjon av Pride-utstillingen, fortsetter Ellen. – Kunsten har alltid vært et viktig virkemiddel for å forstå både andre og seg selv. Vi setter nå bilder fra noen av våre faste kunstnere inn i en kontekst om nettopp mangfold, inkludering og kjærlighet, og tenker at det kanskje blir en litt nye måte å se motivene på. 

Bildene kan oppleves fysisk i galleriet som nå har åpent hver lørdag. Og i tillegg lager de to galleristene en digital versjon av den lille Pride-utstillingen. Den som skal være «Stolt hjemme» den siste uka i mai, kan derfor også oppleve digital Pride-utstilling hjemme hos seg selv. Utstillingen er en salgsutstilling, og verkene kan kjøpes både i galleriet og på nett. 

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest