Kenneth Sigvartsen, Robert Thørn Kolberg, John Gunnar Hagen og Fredrik Thørn Kolberg. Foto: Tove Østby

+ Hektisk førsteår

I dag, 1.februar fyller Bakeriet på Røros 1 år. I løpet av det første året har bakeriet fått bra med faste kunder, levering og mye catering.

-Det har vært et hektisk år. Veldig mye nytt og veldig mye å sette seg inn i. Det skulle vært litt flere timer i døgnet, sier Kenneth Sigvartsen som er daglig leder hos Bakeriet på Røros.

Han legger til at det er veldig sesongbetont på Røros. Det har de oppdaget. Men bakeriet har alltid hatt mye å holde på med, og ser fremover mot et nytt år, og 2019 hatt en fantastisk start.

Bakeriet på Røros var ikke fullbemannet før august i fjor, bl.a. på grunn av avslutning av gamle jobber og permisjoner.

-22.august i fjor, da først var vi alle på jobb. Da måtte noen prøve å få noe ferie, sier Kenneth.

Det er veldig mye som skal bakes i løpet av en dag.

-Vi setter veldig stor pris på de faste kundene som bestiller, hotellene og Coop. Uten de faste kundene kunne det blitt vanskelig. Det er veldig viktige avtaler vi har, og godt samarbeid med alle, sier Sigvartsen.

Møllerens er helt klart det mest populære brødet hos Bakeriet på Røros. Denne uken går det ut 1500 – 2000 Møllerens fra bakeriet. Brødet er håndlaget fra deig til det kommer i butikk, derfor er det litt forskjellige fasonger på brødene. Det er eltet for hånd og ikke laget i form.

Alt som lages hos Bakeriet på Røros er laget fra bunnen. Bakeriet har ikke bare brød, de har også 8 – 10 sorter med småbrød som de prøver å bytte litt etter sesong.

-Det første året var et lærerikt år og det gikk veldig fort. Ekstremt fort, sier daglig leder.

Bakeriet er fullbooket på jubileumsdagen, og får ikke til å ha feiring i dag, men satser på å få til markering av 1-årsjubileet en dag neste uke.

Facebook
Twitter
LinkedIn