Under VM på ski går vaffelpressa fra morgen til kveld. Ni tonn vaffelrøre fra Galåvolden gård blir til et enormt antall vaffel på pinne. Det er for tidlig å si om ni tonn vaffelrøre blir nok til publikum, utøvere og frivillige under hele VM, eller om det må produseres mer.

Midt i hjerteproduksjonen står Anita Galåen sammen med andre lokalmatprodusenter, som får vist seg fram for VM-gjester fra hele Norge, og fra en rekke andre land. Landbruks- og Matminister Nils Kristen Sandtrøen har besøkt VM, og møtt lokalmatprodusentene, og latt seg imponere.
– Anita er en ildsjel. Hun står på og samarbeider sammen med andre dyktige lokalmatprodusenter. Det er rett og slett imponerende, sier Sandtrøen.
Rundt 200 matprodusenter fra matregion har bidratt under ski-VM.
Det går blant annet 1500 måltider til frivillige hver dag, og rundt 4000 varmretter basert på norske råvarer.
I matteltet på VM-arenaene var Trøndelag Sør representert . Flere matprodusenter har gått sammen og samarbeidet på tvers.
– Det er positivt at vi står her sammen og er samlet. Vi er ikke konkurrenter, vi ønsker bare å bygge hverandre opp og vise hva Norge har å by på når det kommer til lokalmat. Flere lokalmatprodusenter og bønder jobber sammen og får til mer som et lag. Sammen kan vi skape noe unikt, sier Anita Galåen.